FOTO VIDEO Primăria Cernavodă modernizează școlile din oraș. La Școala Gimnazială nr.2 lucrările de reabilitare sunt în toi, iar Școala Gimnazială nr. 1 a fost dotată cu table magnetice și cu sistem de videoproiectoare

Școala gimnazială nr. 2 Cernavodă. FOTO Cristina Niță

Mai sunt doar două săptămâni până la începerea noului an școlar, iar lucrările de reabilitare și modernizare a unităților de învățământ din țară sunt pe ultima sută de metri. Acest lucru se întâmplă și în orașul Cernavodă, unde Primăria investește în viitorul copiilor. Se lucrează la foc continuu la reabilitarea și igienizarea Școlii Gimnaziale nr. 2.

”Școala 2 a rămas întârziată, anul acesta s-a hotărât doamna director și a solicitat fonduri de la primărie și li s-a dat. Pentru sala de sport: vopsit, igienizat, schimbat gratii, iar pentru școală au fost burlanele schimbate, fațada făcută”, spune viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali.

Încă de la începutul mandatului său de primar, Liviu Negoiță a acordat o atenție deosebită învăţământului, aproape toate școlile și grădinițele trecând prin diferite procese de reabilitare și modernizare. Acum a venit rândul Școlii Gimnaziale nr. 2, iar pentru crearea condiţiilor optime pentru elevii care vor începe cursurile pe 9 septembrie, Primăria Cernavodă a răspuns prompt la cererea directorului unităţii de învăţământ, pentru lucrări de reparaţii. S-au alocat 240 de mii de lei, bani proveniți din bugetul local, iar muncitorii au trecut la treabă. Au început de la fațada școlii pe care au reabilitat-o, au vopsit sala de sport, sălile de curs au fost zugrăvite, băncile și scaunele au fost reparate, iar acum se lucrează la ultimele detalii.

”Se lucrează cam de o lună de zile aproximativ și sunt aproape de finalizarea lucrărilor. La începerea școlii pe 9 septembrie, bineînțeles va fi gata, școala în interior s-a văruit, s-a igienizat. Celelalte școli arată toate foarte bine. Fiecare director care a solicitat bani de la consiliul local li s-a dat pentru că asta este ideea să investim în educație, să le creăm cât mai bune condiții copiilor. Asta rămăsese ultima școală, de renovat, de reabilitat. Mai este școala 4 care și acolo la anul, presupunem că domnul director va cere bani și va reabilita școala, mai au nevoie de niste băncute acolo”, a mai spus viceprimarul Șerif Cîrjali.

Însă în orașul Cernavodă unitatea de învățământ cu cei mai harnici oameni este Școala Nr. 1, care a fost dotată cu aparatură de ultimă generație și arată ca o școală din occident. Toate clasele au fost dotate cu table magnetice și cu sistem de videoproiectoare, iar acces la internet au toate clasele.

”Tot am schimbat în școala aceasta, recunosc că am schimbat tot. În școala aceasta cred că zidurile mai sunt cele vechi. Începând de la mobilier, material didactic, fiecare clasă este dotată cu: sistem audio, laptop, tablă magnetică, avem și o tablă interactivă în sala de video proiecție și ne sunt foarte necesare”, a precizat directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1, Georgiana Nenciu.

Pentru toate aceste dotari de care beneficiază acum Școala Gimnazială Nr. 1, directorul unității de învățământ a pus la cale o strategie foarte bine organizată: a reunit întregul colectiv de cadre didactice și au stabilit care le sunt necesitățile. Au pus pe hârtie o întreagă listă de materiale didactice de care aveau nevoie și apoi le-au prezentat împreună cu argumente solide administrației locale.

”Cadrele didactice le folosesc zilnic, nu e zi să nu fie aprins laptop-ul într-o sală de clasă pentru că și programa s-a schimbat, noile metode de predare și atunci ne este foarte ușor, copiii sunt foarte încântați de ceea ce se întâmplă la noi în școală și că au clasele atât de bine dotate”, a mai adăugat Georgiana Nenciu.

Acum se pun la punct ultimele detalii până la primul clopoțel, sălile de clasă se igienizează și se pregătesc pentru a-i primii așa cum se cuvine pe elevi. Însă investițiile nu se opresc aici, la Școala Gimnazială nr. 1. Directorul unității de învățământ s-a gândit să-i ofere o nouă utilitate fostului atelier aflat în curtea școlii.

”Mai avem un nou proiect care trebuie dus la capăt până la finalul anului calendaristic, ne-am propus noi ca în spatele clădirii, este un atelier. Atelierul care funcționa când eram noi elevi, este o clădire pe care noi nu o mai folosim și ne-am gândit să  transformăm într-o sală de mese”, spune directorul Școlii Gimnaziale Nr. 1.

Sală de mese este necesară pentru prichindeii de la grădiniță. Neexistând spațiu suficient, cei mici sunt nevoiți să ia masa în aceeași încăpere unde desfășoară activități și se odihnesc.

”Am cosiderat noi că a lua masa în aceeași sală unde și doarme, nu este ok. Și atunci am profitat de existența acestei clădiri și vrem să o transformăm în sală de mese. Nu ne este necesară numai pentru ei, știți că în învățământ au dat drumul la acel program cu ”Hrană la școală” și dacă vom intra și noi la un moment dat în acel program, se va generaliza la nivel național, atunci vom putea să dăm masa și copiilor din școală”, spune directorul școlii, Georgiana Nenciu.

Seria investițiilor în educație nu se oprește aici, mai sunt lucrări de reabilitare și la cele două licee din oraș, iar viceprimarul Șerif Cîrjali spune că acestea vor fi demarate anul viitor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*