FOTO VIDEO Primăria Albești modernizează infrastructura rutieră. Peste 13 kilometri de străzi sunt asfaltate în această perioadă

Lucrări de asfaltare în comuna Albești. FOTO Ctnews.ro

Mai multe străzi din comuna Albești sunt în această perioadă adevărate șantiere în lucru. Aici au loc lucrări la infrastructura rutieră pe o distanță de aproximativ 13 kilometri. Primarul Gheorghe Moldovan a făcut tot posibilul pentru adaptarea celei mai bune strategii în ceea ce privește asfaltarea străzilor, astfel că la cele două proiecte pe care le are se lucrează concomitent.

”Acum lucrăm în comuna Albești, centrul comunei, satul Albești la un proiect pe PNDL 2 de 6,5 kilometri, care în afara de comuna Albești mai cuprinde și satul Cotu Văii. Paralel cu acest proiect mai este un altul tot de vreo 7 kilometri pe PNDL 1, la care se lucrează concomitent pentru că aceeași firmă a câștigat ambele licitații, acolo avem mai multe străzi din satele Albești, Vârtop și Cotu Văii” a spus primarul comunei Albești, Gheorghe Moldovan.

Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura satelor și comunelor, iar în comuna Albești primarul a reușit să atragă aceste fonduri europene pentru două proiecte ce țin de modernizarea și reabilitarea drumurilor.

”Acum se lucrează în primă fază la pregătirea patului prin lărgirea străzilor cu casete și cu punerea stratului de piatră, în straturi succesive în grosime de 30 de centrimetri, urmând ca după aceasta să vină două straturi de asfalt în grosime de 12 centimetri” spune Gheorghe Moldovan, primarul comunei Albești.

Cele aproximativ 20 de străzi din satele Albești, Vârtop și Cotu Văii nu au fost asfaltate niciodată, astfel că se lucrează de la zero, iar procedurile sunt ample.

”Se execută săpături pentru lărgirea drumului, apoi se va executa reciclare, imediat după se va așterne stratul cu macadam, iar apoi se va veni cu asfaltare. Pe trei străzi deja s-a excutat îmbunătățirea pământului cu piatră printr-un proces de reciclare” a precizat Florin Malii, inginer constructor.

Pe majoritatea arterelor care vor fi reabilitate și modernizate se vor pune rigole laterale proiectate să preia apa pluvială, mai puțin pe bulevardul Magda Ianculescu unde se vor pune borduri. După finalizarea lucrărilor procentul de străzi asfalte din comuna Albești se va ridica la 75%.

”În momentul acesta avem cam 10% asfaltat din comună, în afara de câteva străzi care au fost făcute pe SAPARD. Cu aceste două proiecte ne apropiem la 75% din comună” a adăugat primarul Gheorghe Moldovan.

”Conform contractului mai avem un an, noi până în toamnă vrem să ieșim cu asfaltul, apoi vor veni lucrările cu rigole care sunt puțin mai migăloase. Deci până la finalul anului vrem să ieșim cu rigolele, cu podețel,  pe ambele proiecte” a mai spus Florin Malii, inginer costructor.

Primarul Gheorghe Moldovan nu se mulțumește cu atât, pentru el reabilitarea carosabilului pentru un stil de viață mai bun al locuitorilor reprezintă o prioritate și a depus mai multe proiecte la Fondul de Investiții pentru ca toate străzile să fie asfaltate. Albești este o comună ”grea” cu 4 sate mari arondate: Cotu Văii, Arsa, Vârtop și Corona.

”În raport cu această idee, vreau să vă spun că și Consiliul Județean va lucra la asfaltarea unor suprafețe de 10 kilometri de drum județean care leagă comuna Albești de satul Coroana și satul Arsa. Cu aceste procente de drumuri ne apropiem de 100%” a precizat primarul comunei Albești.

Nu numai drumurile sunt în atenția primarului Gheorghe Moldovan în această perioadă. Acesta a demarat și alte proiecte importante pe fonduri europene care vin în sprijinul comunității. Investițiile majore se referă la construirea unei grădinițe cu program prelungit în satul Cotu Văii, proiect care a obținut aprobare spre finanțare, iar valoarea lui este de 500 de mii de euro și reabilitarea căminului cultural din satul Vârtop, proiect care se află la stadiul de semnare. Totodată, șeful administrației locale prin dorința de a le oferi locuitorilor servicii bune și moderne lucrează la proiectul de înființare a rețelei de gaze naturale.

”Având în vedere și aducerea de gaze în comună unde avem studiul de fezabilitate pe care trebuie să-l reactualizăm, să-l depunem pentru finanțare la Guvern pe un program care se va deschide special pentru gaze. De asemenea, o să lucrăm și la proiecte de reabilitări de apă, avem chiar acum un proiect în comună cu RAJA care vine și execută două stații de clorinare și bazine de alimentare cu apă în satele Albești și Cotu Văii” a încheiat primarul comunei Albești, Gheorghe Moldovan.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*