FOTO VIDEO Planetariul din Constanța intră în era digitală. Vizitatorii au parte de un proiector nou, scaune confortabile și filme panoramice

Planetariul Constanța
Planetariul Constanța

O investiție de 100.000 lei proveniți din fonduri proprii a făcut ca Planetariul din Constanța să-și schimbe complet imaginea. Scaunele sunt acum înclinate la mai bine de 15 grade și au un suport pentru ceafă, așa că oaspeții nu mai pleacă de la reprezentație cu dureri de cap.

“Planetariul rămăsese ultimul copil nemodernizat al Complexului Muzeal. Vara aceasta, fiindcă modernizările celorlalte secții ne-au adus venituri și am și optimizat bugetul, am putut să modernizăm și Planetariul. Am investit în schimbarea pavimentului, a tavanului și schimbării scaunelor, care acum sunt scaune de Planetariu. Proiectorul digital este o marcă japoneză. Dacă e bine utilizat poate să completeze proiectorul analogic și să bucure oamenii cu o ofertă suplimentare și să facă educație și știință”, a declarat Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.

Proiectorul a costat 84.000 lei și are o rezoluție full HD și acoperă cupola de 8 metri a Planetariului. Numărul de locuri pentru vizitatori s-a micșorat cu 10 scaune, dar confortul este acum crescut. Pe perioada extrasezonului vizitatorii Complexului Muzeal pentru Științele Naturii pot să vadă atât spectacolul de la Delfinariu, cât și să viziteze Microrezervația, expoziția de Păsări exotice și Planetariul cu doar 10 lei (pentru adulți) sau 5 lei pentru elevi și studenți. Copiii sub 5 ani pot intra gratuit.

Programul de vizitare este de Luni până Duminică de la 10.00 la 17.00.


Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*