FOTO VIDEO Persoanele fără adăpost din municipiul Constanța sunt adunate de pe străzi, testate, consultate, spălate și cazate pentru a fi la adăpost

Persoanele fără adăpost au fost duse de Poliția Locală la UPU. FOTO Schipor CĂTĂLIN

Decizie cu dublu tăiș luată de autoritățile locale după ce au primit indicații în acest sens de la Guvern. Persoanele fără adăpost sunt adunate de pe străzi și duse la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Județean Constanța. Aici li se face triajul, sunt consultate și investigate medical pentru a primi un aviz de „intrare în colectivitate“, apoi sunt duse la adăpostul Primăriei Constanța.

Primăria Municipiului Constanța identifică în aceste zile persoanele fără adăpost de pe raza orașului pentru asigurarea adăpostului și îngrijirea acestora conform normelor legale, în baza ART.6 ALIN.1 din Ordonanța Militară nr.3 din 24.03.2020.

Persoanele identificate sunt preluate de echipajele Poliției Locale de pe străzi, duse la spital, apoi în adăpostul de pe șoseaua Mangaliei, aflat în administrarea Primăriei Municipiului Constanța.

„Adăpostul dispune de aproximativ 30 de locuri. Persoanele beneficiază în acest centru de apă caldă și căldură și vor primi hrană și haine de schimb”,a declarat directorul general Direcției de Asistență Socială, Emil Mereuță.

Decizia autorităților de a introduce într-o unitate sanitară persoane cu o patologie necunoscută, pentru un control de rutină este una controversată, în condițiile în care nu se știe nimic despre afecțiuni, despre traseul ultimelor săptămâni, cu cine au intrat în contact și unde. Prefectul George Niculescu spune însă că totul este sub control.

„Sunt duși în cortul de triaj unde li se ia temperatura, li se face o scurtă anchetă epidemiologică, li se pune mască, apoi sunt duși în Unitatea de Primire Urgențe, li se iau analize și li se face radiografie. Dacă nu sunt indicii de afecțiuni medicale, sunt duși la adăpost“, a declarat prefectul.

Acesta nu a precizat dacă celor vizați de această acțiune li se recoltează și probe pentru testarea de COVID-19.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*