FOTO VIDEO O ambarcațiune cu 71 migranți irakieni la bord a fost interceptată la Mangalia

Migranți irakieni la Mangalia. FOTO Poliția de Frontieră
Migranți irakieni la Mangalia. FOTO Poliția de Frontieră

Migranții irakieni au ajuns, în sfârșit, și pe teritoriu românesc. O ambarcațiune cu 70 de persoane la bord a fost descoperită de Garda de Coastă în apropierea coastei Mării Negre de la Mangalia.

Vasul a fost adus la mal, iar migranții – femei, bărbați și copii – vor fi preluați de autorități.

Update: Poliția de Frontieră a transmis un comunicat de presă în acest caz.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat o ambarcaţiune suspectă de migraţie ilegală, pavilion Turcia, la bordul căreia se aflau 69 de persoane din Irak și doi facilitatori.

În data 13.08.2017, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, pavilion Turcia, la aproximativ 10 mile marine est de localitatea Mangalia, la frontiera maritimă, care se îndrepta spre țărmul României.

Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu o navă a Grupului de Nave Mangalia pentru identificarea ambarcaţiunii suspecte.

Nava şi-a continuat drumul și s-a stabilit că la bordul acesteia se află un număr mare de migranţi.

Drept urmare, nava Gărzii de Coastă a intervenit şi escortat ambarcațiunea spre sediul Grupului de Nave Mangalia.

Din primele verificări a reieşit faptul că nava în cauză era condusă de doi bărbați, un cetățean bulgar și un cipriot, iar la bordul ei se aflau 69 de persoane din Irak, din care 30 bărbați, zece femei și 29 de minori.

Migranți irakieni la Mangalia
Migranți irakieni la Mangalia

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*