FOTO VIDEO Micii rugbiști de la Clubul Sportiv Ovidiu se bat de la egal la egal cu echipele cele mai bune din țară. Susținerea Primăriei Ovidiu s-a dovedit esențială pentru performanțele sportivilor

Rugbiștii din Ovidiu se antrenează pe plaja din Mamaia. FOTO Ctnews.ro

Când echipa de rugby a orașului Ovidiu a câștigat a doua etapă din Campionatul Național Under-10, bucuria de acasă a fost fară margini. Prichindeii constănțeni s-au bătut ca de la egal la egal cu “greii” cluburilor cu renume din țară – Cluj, București, Sibiu și Turda, și i-au învins fără drept de apel. A fost momentul care a arătat celor de acasă că investiția orașului în copiii săi este un lucru înțelept care dă și rezultate mai devreme sau mai târziu. Deși nu au nici pe departe finanțarea celor “mari” din București și Cluj, ai noștri din Ovidiu au reușit să se ridice deasupra tuturor cu multă muncă, voință și perseverență.

“Băieții s-au pregătit intens, ne-am pregătit împreună și ne-am dus cu gândul spre victorie pe zona respectivă. Adversarii au fost destul de puternici, ne-am luptat cu unele echipe ca de la egal la egal, dar băieții s-au mobilizat foarte bine și am reușit să izbutim” spune Claudiu Trandafir, antrenor de rugby la Clubul Sportiv din Ovidiu.

Jurnaliștii Constanța NEWS i-au întâlnit pe rugby-iștii din Ovidiu pe plaja din Mamaia, la un antrenament de seară. Alergatul pe nisip e mult mai greu și face antrenamentul mai eficient: când mușchii se obișnuiesc să tragă tare pe terenul moale, vor prinde aripi când vor juca pe iarbă. Așa că antrenorul i-a adus pe plajă, să-i obișnuiască cu altă suprafață de antrenament. Mai grea, mai solicitantă dar și mai prietenoasă cu căderile și cu placajele.

“În momentul de față ne antrenăm 3 zile pe săptămână (luni, miercuri, vineri), cu turneele din weekend sau alte lucruri extra, în weekend. Un antrenament durează în jur de o oră jumătate – două cu tot cu revenire, încălzire și cu îmbinarea de la mijloc, specifică rugby-ului” spune antrenorul Claudiu Trandafir.

Administrația Locală din Ovidiu a mizat întotdeauna pe implicarea copiilor în diverse forme de activitate sportivă, știut fiind faptul că sportul îmbunătăţeşte calitatea vieţii şi îi disciplinează pe prichindei. Un copil care începe un sport din școala generală va deveni un adult cu o fire competitivă în viață, şi asta îi va face mult bine. Iar un copil care se îndreaptă către rugby va învăța să fie un luptător în viață, va fi energic și activ.

Rugby-ul fiind un sport mai dur îi învață pe coechipieri ce înseamnă camaraderia și sprijinul reciproc, ce e organizarea și cum se capătă curajul. Rugby-ul e un fel de Armată, pe terenul de sport.

“Această echipă minunată de copii este investiția primăriei și a consiliului local. Le mulțumim pe această cale pentru că ne sprijină de fiecare dată și au încredere în acești copii minunați în vârstă de 10 ani; sunt deosebiți și s-au întors din turneu cu o performanță foarte frumoasă!” spune Alina Moraru, președintele Clubului Sportiv Ovidiu.

La început e doar o joacă însă după un timp rugby-ul devine un mijloc ce îl ajută pe copil să crească. Intenția clubului din Ovidiu nu este musai să-i facă jucători profesioniști pe toți copii, ci mai degrabă să-i învețe cum să se confrunte cu problemele în viață respectându-i pe ceilalți, la fel cum se întâmplă în meciurile de rugby. Altfel spus, la Ovidiu copiii învață să fie “cineva”. Și nu-i ușor deloc.

“E muncă multă, e o călire pentru băieții care începe de mici să își asume unele responsabilități, să nu încerce să depindă de mami și de tati. Să fie pe propriile picioare. Nu clădim doar sportivi, construim caractere. După acest sport copiii trebuie să iasă oameni cu coloana vertebrală dreapta, cum se spune. Este unul dintre sporturile ce creează camaraderii – aici chiar ai nevoie să te ajute colegul” spune Claudiu Trandafir, antrenorul de rugby al Clubului Sportiv din Ovidiu.

Părinţii sunt primii suporteri ai copiilor: întotdeauna sunt alături de ei şi moral și financiar, iar clubul le mulţumeste pentru asta. Pentru că fără suportul părinţilor, ar fi foat aproape imposibil să ajungă la acest nivel de performanţă. Iar performanțele vin doar cu sprijinul comunității.

“Suntem un club destul de micuț, zonal, care face față cu brio unor echipe cu un istoric foarte îndelungat în rugby, cum ar fi Timișoara, cum sunt echipele din București, din Cluj, și așa mai departe. Ușor-ușor noi i-am ajuns din urmă și chiar ulterior am avut câștig de cauză în fața lor. Toate lucrurile acestea nu ar fi fost posibile fără ajutorul Consiliului Local și al primarului care ne-a susținut și ne-a ajutat cu toate deplasările și cu tot ce ține de organizare”, mai spune Claudiu Trandafir, antrenor de rugby la Clubul Sportiv din Ovidiu.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*