FOTO VIDEO În plin control al OPC, proprietarul unui depozit de pește a încercat să fugă cu un camion cu marfă

Inspectorii OPC Constanța continuă să aibă parte de surprize atunci când efectuează controale, care mai de care mai originală. La ultima acțiune, scenariul a părut desprins dintr-un film prost.

Joi după amiază, inspectorii OPC au luat la controlat depozitele de pește din zona Halta Traian. La unul dintre ele, deținut de Gab Destiny SRL, au descoperit șprot vândut pe bază de hamsie, calcan și alte specii de pește, dar și icre fără acte, sau expirate de câteva zile, sau produse refrigerate care fuseseră congelate de comerciant. Potrivit lui Horia Constantinescu, șeful OPC Constanța, în timp ce el se afla în birou pentru a verifica actele, iar colegii săi efectuau controlul, toți fiind ținuți „ocupați“, administratorul societății a ieșit pentru „câteva clipe“, moment în care s-a urcat într-o autospecială frigorifică în care angajații săi încărcaseră între timp o mare parte din cantitatea de pește și icre găsite în neregulă și a plecat cu ea.

„Eu m-am lansat în urmăirea acestei dube, pe care am prins-o și am întors-o înapoi“, a declarat Horia Constantinescu.

În total a fost găsită o cantitate de peste 400 kg de pește și 80 kg de icre în neregulă. Șeful OPC Constanța a cerut prezența polițiștilor de la Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Constanța.

Pentru că a încercat să obstrucționeze controlul, patronul va fi amendat cu 30.000 de lei, suplimentar față de amenda care va fi aplicată ulterior pentru neregulile descoperite. Comisarii OPC vor propune închiderea depozitului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*