FOTO VIDEO Focul a mistuit biserica Mănăstirii Sf. Filip din Urluia

Biserica mănăstirii Sf. Filip din Urluia a fost distrusă de flăcări. FOTO ISU Dobrogea

Biserica mănăstirii Sfântul Filip din Urluia a fost mistuită de flăcări joi după amiază. Focul care a izbucnit cel mai probabil de la un scurt circuit, s-a extins într-un timp foarte scurt la întreg acoperișul.

Alarma s-a dat în jurul orei 15.00, când deja flăcările ieșeau de sub turla bisericii, care de altfel, nici nu a rezistat mult, prăbușindu-se prima. La locul incendiului au fost trimise trei autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD din cadrul ISU Dobrogea. Când au ajuns pompierii, biserica ardea generalizat, aceștia reușind să limiteze pagubele, împiedicând extinderea la chiliile celor șase călugări de la mănăstire.

Potrivi reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, în biserică au fost probleme la rețeaua electrică, și s-a încercat remedierea lor. Probabil incendiul este cauzat de această situație. Aceștia au precizat că s-a reușit recuperarea odoarelor sfinte, care se aflau în demisolul bisericii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Persoane necunoscute au incendiat magazia de lemne a mănăstirii din Costinești – Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*