FOTO VIDEO Exerciții efectuate de jandarmi în municipiul Constanța. Forțele de ordine au simulat capturarea unor hoți care au dat atacul la o mașină de transport valori

Jandarmii au intervenit în forță. FOTO IJJ Constanța

Focuri de armă au răsunat în dimineața de 8 mai în două zone ale Constanței – Piața Ovidiu și cartierul Palas. Jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi și cei de la Gruparea Mobilă au desfășurat concomitent exerciții în care s-a folosit muniție de manevră.

Exercițiile au fost planificate de către Direcţia Pază şi Protecţie Instituţională a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și au participat efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, activitatea fiind organizată în contextul preluării pazei şi protecţiei instituţionale a Băncii Naţionale a României – sucursala Constanţa, de către efectivele de jandarmi.

Potrivit primului scenariu, la sediul BNR din Piața Ovidiu, mai mulți atacatori înarmați au atacat o autospecială de transport valori la intrarea în obiectiv, încercând în același timp să pătrundă în sediul instituției. Urmează riposta elementelor de dispozitiv de la fața locului și venirea în sprijin a echipei de intervenție de la IJJ Constanța pentru neutralizarea atacatorilor.

În cea de-a doua situație, de la sediul Grupării Mobile, un transport de valori însoțit de jandarmi este oprit pe un drum de un individ simula o defecțiune la un autoturism ce bloca șoseaua. Din autoturismul respectiv, persoane înarmate au atacat autospeciala de transport valori, dar echipajul de însoțire a ripostat pentru neutralizarea atacatorilor.

Reprezentanții Jandarmeriei au precizat că astfel de exerciţii sunt organizate periodic, se bazează pe unele scenarii adaptate după posibile situaţii reale, iar o parte din activităţi se vor desfăşura în spaţiul public, fără a afecta buna desfăşurare activităţilor instituţionale sau cetăţeneşti şi fără a impune restricţii majore de circulaţie.

 

 

 

 

La Grupare

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*