FOTO VIDEO Eroii comunei Seimeni, căzuți la datorie în cele două războaie mondiale, cinstiți de Ziua Națională. De 1 Decembrie, Primăria Seimeni i-a premiat pe seniori, pe tinerii căsătoriți și pe nou născuți

Primăria Seimeni i-a premiat pe seniori, pe tinerii căsătoriți și pe nou-născuți. FOTO Adrian Boioglu

De Ziua Națională a României ne cinstim eroii și pe veteranii care au făcut posibil ca să trăim liberi, iar cultul strămoșilor și al înaintașilor e semnul cel mai mare de respect față de trecut. Comuna Seimeni și-a pomenit astăzi eroii, tributul de sânge dat de comunitatea dobrogeană pentru unirea țării și pentru independența ei.

Sunt 42 de fii ai Seimenilor care și-au dat viața pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale. Numele lor este săpat în piatră pe o troiță aflată lângă biserică, în dreapta cum te uiți din stradă. 19 nume în coloana din stânga și 23 în dreapta. Câte o coloană tristă, pentru fiecare război. Primăria din Seimeni a ținut neapărat să le fie organizată astăzi o slujba de pomenire, în aer liber, chiar între crucile lor.

“E vremea să ne omagiem eroii, să-i slăvim. Sunt eroii comunei Seimeni care și-au dat viața pe câmpul de luptă din Primul și-Al Doilea Război Mondial pentru ca noi să apucăm ziua de astăzi, să putem să trăim liberi în țara noastră, și cu această ocazie îi comemorăm și ni-i amintim veșnic în fiecare an” spune primarul Mitică Șerban.

Preotul paroh a citit numele fiecăruia dintre ei, apoi toată adunarea celor prezenți le-a cântat “veșnică pomenire”. România e întregită astăzi și datorită jertfelor date de Seimeni.

Însă comuna de lângă Dunăre privește și către viitor. Într-o ceremonie mică și cochetă, adminstrația locală i-a premiat pe tinerii căsătoriți. Primarul i-a adunat pe localnicii care anul acesta și-au întemeiat o familie în mod oficial, și a acordat câte 2000 de lei fiecărui cuplu. Sunt oamenii care vor duce localitatea și numele ei mai departe, iar comunitatea locală își pune speranțele în toţi.

Și nu doar atât: pentru seimeni contează și fiecare copil care se naște în comună, ca fiu al satului. Nou născuții au primit astăzi ca ajutor din partea administrației locale, tot câte 2000 de lei. Și seniorii care au împlinit 50 de ani de căsnicie au fost premiați: pentru ei suma a fost de 500 de lei.

“Suntem la începutul unei tradiții, să-i premiem pe seniorii noștri care au împlinit vârsta de 50 de ani de căsătorie (deja suntem la al doilea eveniment de acest fel), iar pentru tinerii la prima căsătorie să le putem acorda un sprijin financiar, să punem și noi o cărămidă la nou înființata familie, și pentru nou născuți. Vedeți și dumneavoastră, România a scăzut ca și natalitate și sper cu ajutorul Consiliului Local și al Primăriei să facem și noi un pas important în creșterea natalității”, a declarat primarul Mitică Șerban.

Copiii nou-născuți au fost categoria cea mai numeroasă: 16 au primit ajutorul bănesc  iar la categoria “prima căsătorie” sunt 8 familii nou-înființate. Seniori au fost 4. Banii au provenit din bugetul localității.

“Acelea au fost fondurile la dată respectivă: nu ne-am gândit să revenim cu un proiect de hotărâre, dar sper că la anul să putem să acordăm și pentru seniori un sprijin mult mai consistent.” – Mitică Șerban, primarul comunei Seimeni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*