FOTO VIDEO Doi comercianți au încercat insistent să îl mituiască pe șeful OPC Constanța

Momentul tentativei de mituire FOTO Captura video imagini OPC

O echipă a OPC Constanța s-a deplasat într-un control în zona Piața Balada din Constanța, după ce o bătrână a reclamat faptul că a fost înșeltă. Mai exact, a plătit cu o bancnotă de 50 de lei și i s-a dat restul la 10 lei. Când a atras atenția vânzătorului, acesta i-a luat produsele și i le-a aruncat pe jos.

 

La apariția inspectorilor OPC la locul unde comerciantul reclamat își desfășura activitatea – în fața unui spațiu comercial, unele produse fiind direct pe asfalt, bărbatul vizat de control a început să arunce cu produsele pe jos. Când i s-au cerut actele pentru control, bărbatul a început să pozeze în victimă, cerând să fie controlați și alții, nu numai el. Nu avea drept dovadă nici un fel de act. Casa de marcat lipsea și ea. Era băgată într-o pungă, fără baterie și imposibil de pornit. Pe tot parcursul controlului, comerciantul a tot insistat pe lângă echipa OPC să se înțeleagă cumva, chiar dacă șeful OPC, Horia Constantinescu filma întreaga activitate. Pentru a fi mai convingător, individul și-a sunat soția, care a venit pregătită cu bani. „Ia de aici trei milioane… nu se întîmplă nimica. Rămâne între noi“ insista și femeia.

Inspectorii nu s-au lăsat înduplecați și au refuzat înțelegerea. Printre neregulile constatate au fost: lipsa unui cântar cu inspecție metrologică la zi, lipsa informațiilor cu privire la proveniența și calitatea produselor, casa de marcat nefuncțională și gândaci

„Am lăsat invitație, am inventariat produsele și i-am recomandat oprirea comercializării, până „găsește” un cântar „în regula”, a precizat Horia Constantinescu. 

În ceea ce privește celelalte nereguli – încercarea de mituire, aceasta a fost adusă la cunoștință organelor abilitate.

„SIF ( Serviciul de Investigare a Fraudelor – n.r.) va fi sesizat mâine, antifrauda ANAF, DGA – am lăsat mesaj la numărul de telefon de pe pagina acestora! Am apelat 112 pentru a nu lasă impresia că mă gândesc dacă să iau sau nu măsurile legale“, a mai declarat șeful OPC. 

Șeful OPC a mai spus că multe din produsele de la piață, așa zise românești, sunt achiziționate de la „angrouri”, fiind importate! Țăranul român mai are doar șansă cu samsarii, sau în fața porții.

 „Din păcate, lipsa verificării metrologice coroborat cu lipsa la cântar induce premisele unor infracțiuni și de aceea CJPC Constanta a intervenit cu celebritate și a redirecționat conform competentelor organelor de urmărire penală. În ceea ce privește încercarea de a oferi mită, consider ca doar denunțând vom reuși sa limitam dacă nu chiar sa eradicam aceste “metehne”, a precizat și Paul Anghel,  Şef – Serviciul Produse şi Servicii Alimentare şi Nealimentare din cadrul ANPC.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*