FOTO VIDEO Cumpănenii sunt îndemnați să iasă în weekenduri să strângă gunoaiele de pe câmpul de la marginea comunei

Munți de deșeuri au fost adunați de la marginea comunei Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Din comoditate, sau poate din răutate, unele persoane preferă să arunce la marginea comunei Cumpăna gunoaiele, în loc să le depoziteze în pubele. Unii nu se ostenesc nici să separe gunoiul reciclabil de cel menajer. Drept urmare, administrația publică locală face apel la locuitori să se implice în igienizarea zonelor limitrofe.

Pături, saltele, pungi, cauciucuri de mașină, ambalaje de toate tipurile posibile, resturi de la clădiri demolate, toate acestea se regăsesc pe terenul ce ar trebui să fie verde de la marginea comunei Cumpăna.

„Din păcate ne aflăm pe teritoriul comunei Cumpăna, la marginea localității, în apropierea cartierului Del Sole, însă, acolo unde o știu cumpănenii, în spatele IAS-ului Cumpăna, unde au rămas rezultate ale lucrărilor de dezmembrare a IAS-ului, unde au rămas gropi care, ca tot câmpul acesta, este plin de gunoaie pe care le aruncă tot unii dintre locuitorii comunei Cumpăna, certați cu legile curățeniei și mai mult decât atât: dragi locuitori ai comunei, nu pentru că mă aflu eu astăzi aici ca să adun aceste gunoaie fac acest apel către dumneavoastră. Acțiunea aceasta va fi în fiecare săptămână, în fiecare sâmbătă, începând cu ora 9.00, plecarea din fața Primăriei, spre toate zările comunei. Din păcate, câmpurile ne sunt pline de material rezultat în urma demolărilor. Câmpurile ne sunt pline de gunoaie“, a atras atenția primarul Mariana Gâju.

O altă problemă legată de curățenia din Cumpăna sunt cetățenii care refuză să selecteze gunoiul înainte de a-l arunca în container.

„Avem împărțită comuna pe străzi, pe la poarta fiecăruia trece mașina de gunoi, pe care să îl ridice. Și acela, tot neselectat. Vor curge amenzile din acest moment, așa cum cere legea și nu cum o vrea primarul Mariana Gâju. Eu, ca și locuitor al comunei, îmi doresc doar să avem o comună curată. Veniți să ne păstrăm comuna curată“,i-a îndemnat edilul pe localnici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*