FOTO VIDEO Cumpăna a fost gazda conferinței “Beneficiile cooperării teritoriale”, cu invitați locali dar și din Italia, Franța, Marea Britanie și Albania

La conferința organizată la Cumpăna au participat invitați din România și străinătate. FOTO Cătălin SCHIPOR

Conferința “Beneficiile cooperării teritoriale”, a reunit la Cumpăna invitați ai mediului de afaceri, reprezentanți ai instituțiilor locale și ai instituțiilor europene și reprezentanți ai Departamentelor de Fonduri Europene din Italia, Franța, Marea Britanie și Albania.

Conferința a fost organizată de organizată de Primăria Comunei Cumpăna, în parteneriat cu Academia Europeană a Regiunilor EAR-AER și Guvernul Regiunii Flandra a Regatului Belgiei și s-a desfășurat sub auspiciile Strategiei „Europa 2020” a Uniunii Europene, a  „Planului de Dezvoltare Regională a Regiunii Sud-Est 2014-2020” și a  “Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est”. Au fost prezenți reprezentanți ai Autorităților Administrației Publice Centrale și Locale, reprezentanți ai Comitetului Economic și Social European, precum și experți internaționali în cooperare teritorială, dezvoltare regională și antreprenoriat.

„Această conferință are tema „beneficiile cooperării teritoriale“, cooperare despre care se tot vorbește încă din anul 2007, anul aderării României la UE, proiecte finanțate prin proiecte transf-frontaliere, fiind de o importanță capitală, pentru mediul rural, în România. Această temă este amplu dezbătută, atât de experți din cadrul Academiei Europene a Regiunilor, pentru că aceștia sunt reprezentanții organismului european care participă astăzi la dezbatere în comuna Cumpăna, dar și experți din România, chiar și din județul Constanța – profesori, rectori din universitățile constănțene, domnul director al Spitalului Județean Constanța, domnul director al Centrului Regional – AFIR, de fonduri europene dedicat mediului rural, și, spun eu, cei mai importanți, sunt, locuitorii comunei Cumpăna, agenți economici, întreprinzători, care doresc această dezvoltare prin cooperarea europeană“ a declarat Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna.

La întâlnire a fost prezentă și Paula Pîrvanescu – secretar de stat la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț si Antreprenoriat.

„În perioada următoare, în afara faptului că ne dorim digitalizarea tuturor programelor și a tuturor pașilor în ceea ce privește înființarea societăților comerciale și ajutatul agentului economic, venim și cu variantele de finanțare. pe lângă lucrul acesta, noi lucrăm acum la o cartografie a României pe care o facem publică și o promovăm peste câteva luni de zile pentru că este încă în lucru, prin care să prezentăm toate poveștile de succes“ a precizat aceasta.

În cadrul Conferinței, o atenție deosebită a fost acordată necesității integrării cooperării teritoriale la toate nivelurile de planificare strategică european, național, regional și local și la implementarea posibilelor soluții oferite de mediul academic pentru a creea  lanțuri valorice inovatoare  în vederea dezvoltării teritoriale integrate ca obiectiv al politicii de coeziune a Uniunii Europene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*