FOTO VIDEO Cum a fost prima zi de școală în cea mai apreciată unitate de învățământ din mediul rural. La Peștera abandonul școlar este zero, iar elevii primesc de acum și burse

Elevii școlii din Peștera. FOTO Adrian Boioglu
Elevii școlii din Peștera. FOTO Adrian Boioglu

Cum să nu mergi de drag la școală când ai bănci noi, scaune de piele, computer și proiector dar și aer condiționat în fiecare clasă? Școala de la Peștera este dovada că și în mediul rural se poate investi în educație.

A făcut-o în comuna constănțeană Peștera fostul primar, Valentin Vrabie, iar actualul, independentul Marius-Liviu Petre dovedește că are o grijă la fel de mare pentru elevi. Nici nu ar avea cum să fie altfel. Primarul Petre este fost profesor de istorie la aceeași unitatea de învățământ, apoi director și inspector școlar. În prima zi de școală, primarul și viceprimarul Tudorel Grosu s-au bucurat să-i vadă pe elevi în noile lor uniforme. Le-au dăruit pe 1 iunie și acum, cei mici se pot mândri cu faptul că aparțin unei școli cunoscută în toată țara.

Un moment special a fost cel al introducerii noii profesoare de limba engleză – Ana Maria Vasile. Ea este fostă elevă a aceleiași școli. A terminat Facultatea și un master și acum s-a întors să-i învețe pe cei mai mici dintre școlari tainele unei limbi străine.

Ana Maria Vasile este una dintre cele câteva zeci de elevi de la școala din Peștera care au terminat o facultate cu ajutorul administrației locale. Primăria a investit în ultimii 9 ani în transportul și uneori cazarea studenților. Fostul primar, Valentin Vrabie, spunea că dacă doar o parte dintre ei se întorc în sat și cresc nivelul celorlalți, misiunea sa și-a atins scopul.

“Copii, puteți vedea că aveți în fața voastră exemple. Prin aceste exemple se demonstrează că urmând calea educației, urmând învățătura și școala puteți reuși în viața ca profesori, ingineri, medici sau farmaciști, ca orice vă doriți. Totul este să nu abandonați școala, să fiți sprijiniți. Noi vă vom sprijini în așa fel încât să fiți oamenii de care noi avem nevoie, oamenii care oricând pot trece în locul nostru. Vă anunț o surpriză: începând din acest an școlar vom premia performanța și vom oferi noi, administrația locală din comuna Peștera, burse de performanță celor cu rezultate deosebite la olimpiadele școlare, burse de merit celor care învață și au media peste 8.50, dar și burse de studiu și ajutor social celor aflați în nevoie”, a declarat primarul Marius-Liviu Petre.

Elevii i-au ascultat și pe viceprimarul Tudorel Grosu și pe noua directoare, Maria Magdalena Boldașu, după care au mers în sălile de clasă reamenajate pentru a-și lua în primire manualele și ghiozdanele cu rechizite oferite de Primăria Peștera.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*