FOTO VIDEO Consilierii locali din Constanța au depus jurământul. Decebal Făgădău are doi viceprimari PSD

Dumitru Babu, Decebal Făgădău și Costin Răsăuțeanu - noii conducători ai Constanței. FOTO Adrian Boioglu
Dumitru Babu, Decebal Făgădău și Costin Răsăuțeanu - noii conducători ai Constanței. FOTO Adrian Boioglu

Săptămână încărcată pentru administrația constănțeană. După ce am văzut un nou Consiliu Județean Constanța în fruntea căruia au apărut oameni noi precum Horia Țuțuianu (PSD), Claudiu Palaz (PMP) și Daniel Learciu (ALDE), joi a venit rândul consilierilor locali.

Oamenii care decid cum sunt cheltuiți banii în municipiul Constanța și care îi susțin deciziile primarului Decebal Făgădău au depus, nu fără emoție, jurământul.

Sala Remus Opreanu a Prefecturii Constanța a fost neîncăpătoare. Oamenii au ales să stea în picioare ore în șir (pentru că toate scaunele erau ocupate deja) pentru a-i vedea pe aleșii constănțenilor. Procedura alambicată a validării a durat nepermis de mult, iar la final consilierii municipali și-au luat funcția în primire. După ei a depus jurământul și noul primar ales al Constanței, Decebal Făgădău.

Prezenți în sală au fost prefectul Adrian Nicolaescu, președintele PSD Constanța, Felix Stroe, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, vicepreședintele CJC, Claudiu Palaz. De partea cealaltă a culoarului politic, liberalii nu au fost susținuți de nume mari din politica locală. Președinții Vergil Chițac și Gheorghe Dragomir nu au onorat cu prezența această ceremonie. Primul chiar și-a anunțat retragerea de pe liste de la Consiliul Local.

Ceremonia nu a fost lipsită de momente jenante. Atunci când președintele de ședință a cerut nominalizarea viceprimarilor, PSD a răspuns imediat cu Dumitru Babu și Costin Răsăuțeanu. Liberalii au avut însă nevoie să se consulte între ei timp de aproape 10 minute, de parcă au fost luați prin surprindere de ideea propunerii unui viceprimar. La final au demonstrat că nu sunt interesați să participe la luarea deciziilor pentru oraș și au ales să nu vină cu nicio propunere. De menționat și faptul că decizia liberalilor a dat cale liberă alegerii viceprimarilor din partea PSD.

Profitând de un moment de pauză, înaintea unui vot, primarul Decebal Făgădău a ținut, presat fiind de jurnaliști, o scurtă conferință de presă în care și-a prezentat intențiile pentru noul său mandat dar a și explicat de ce i-a ales pe Dumitru Babu și pe Costin Răsăuțeanu să îi fie viceprimari.

Dacă în cazul lui Răsăuțeanu alegerea este una evidentă – el a mai fost viceprimarul lui Făgădău și înainte de alegeri și a demonstrat că se poate ocupa de atribuțiile care îi sunt oferite, decizia numirii lui Dumitru Babu este una cel puțin surprinzătoare.

Babu vine din mediul de afaceri – el conduce o companie producătoare de echipamente de siguranță. Cu toate că firma este una de succes, cu o cifra de afaceri mare, Babu nu are niciun fel de experiență în administrație sau într-o funcție publică. El are totuși susținerea fostului viceprimar, Mircea Dobre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*