FOTO VIDEO Codul Galben de ploaie și furtună a făcut ravagii. Situația updatată a zonelor afectate

Zona centrală din Cernavodă a fost acoperită de ape. FOTO Arhivă

Administrația Națională de Meteorologie  a prelungit avertizarea de Cod Galben până la ora 23.00 fiind preconizate perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată, astfel că aversele ce vor avea și caracter torențial vor fi însoțite local de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină.  În județele Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța se vor cumula cantități de apă ce vor depăşi local 30…40 l/mp.

Potrivit reprezentanților RAJA,  în intervalul orar 08,30-10,00 din cauza ploilor, la dispeceratul societății s-au mai înregistrat 22 de reclamații primite din municipiul Constanța, Eforie Nord, Mamaia, Agigea, Cumpănă și Năvodari. Cele mai multe sesizări – 15 au venit din municipiul Constanța din zonele: stațiunea Mamaia – zonă Butoaie, zonă Cazino; B-dul Al. Lăpușneanu (intrare Sat Vacanță), B-ul Mamaia (Lic. Energetic), Zonă Faleză Nord, zonă Piață Ovidiu –Muzeul de Istorie, B-dul Ferdinand

Un număr de 4 sesizări au fost înregistrare în Eforie Nord, pe B-dul Traian și Tudor Vladimirescu și câte o sesizare la nivelul localităților Agigea –Varianta spre Techirgiol, Cumpănă – Str. G. Coșbuc, Năvodari- str. Gării.

Și în Cernavodă, în zonă de jos a orașului, peste 30 de pompieri acționează cu 2 motopompe și o vidanja alături de echipele de intervenție ale Primăriei Cernavodă și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.  Aici pare să fie cea mai gravă situație, întreg centrul fiind blocat, unele autoturisme fiind acoperite total de ape.

De asemenea se circulă greu și în județ, la intrarea în satul Sibioara un podeț fiind luat de ape.

UPDATE

În zona Lipnița Băneasa Rasova s-a înregistrat până la această oră precipitații de până la 60l/mp. Pe DJ223 Vlahi Rasova Cochirleni se lucrează cu utilaje specifice pentru degajarea drumului și evacuarea potmolului și aluviunilor. În zona Peștera Pietreni se execută același tip de lucrări. Încă de noaptea trecută se lucrează la decolmatarea canalelor și rigolelor în zona Bai Nuntasi, drumul fiind inundat. În cursul dimineții drumul a fost redat circulației. Sunt monitorizate in permanență sectoarele de drumuri județene cu istoric privind inundațiile. Angajații RAJDP lucrează în regim de permanență până la remedierea problemelor apărute din cauza cantităților mari de precipitații.

UPDATE

Străzi închise în Municipiul Constanța

Un echipaj al Serviciului Spații Verzi, din cadrul Primăriei a intervenit pentru eliberarea carosabilului pe str. Crizantemelor, unde un copac uscat pe interior s-a prăbușit. De asemenea, s-a mai intervenit pe aleea Timonei pentru ridicarea unui copac căzut, care a avariat ușor plafonul unui autovehicul.

Echipe ale Serviciului Igienă Publică intervin în permanență la pasajele inundate de la Gară și de pe str. Ștefan cel Mare cu vidanje.

Polițiștii locali au oprit circulația în intersecțiile inundate: bd. Tomis cu bd. Alexandru Lăpușneanu, str. Soveja cu bd. Alexandru Lăpușneanu, str. Primăverii cu str. Soveja, str. Soveja cu bd. Mamaia, bd. Aurel Vlaicu cu bd. Tomis și s-a restricționat accesul pe str. Chiliei și str. Soveja, circulându-se doar cu mijloacele de transport în comun. În acest timp 2 echipe ale Poliției Locale monitorizează zonele cu risc de inundații și vor restricționa traficul dacă situația o va impune.

De asemenea, 20 echipe (a câte 4 oameni fiecare) cu 10 vidanje, 3 wome și 15 pompe ale SC RAJA SA intervin în municipiul Constanța pentru decolmatarea rigolelor de scurgere, a canalizărilor și pentru pomparea apei din zonele inundate.

Constănțenii sunt rugați să nu staționeze autovehiculele în dreptul gurilor de canalizare pentru a nu face dificilă intervenția utilajelor ori sub copaci sau crengi uscate pentru a preîntâmpina avarierea acestora.

Constănțenii pot semnala permanent orice problemă la nr. de tel:

 

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/55.00.55;
  • Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0722.545.366;
  • Dispecerat Serviciul Inspectorat Protecție Civilă – 0241/48.81.66 și 0241/48.81.08;
  • Dispecerat Poliția Locală – 0241/48.42.05;
  • Dispecerat S.C. RAJA S.A. – 0241/924.

 

Echipele RAJDP intervin pe DJ 223 Vlahi – Rasova – Cochirleni pentru a îndepărta aluviunile de pe partea carosabilă

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*