FOTO VIDEO Cernavodă așteaptă sosirea sărbătorilor de iarnă. Primăria a pregătit iluminatul de Crăciun, iar localnicii vor avea parte și de un mini-orășel și de un patinoar

Primăria Cernavodă. FOTO Adrian Boioglu

În Cernavodă a început montarea luminilor de sărbătoare: orașul se pregătește pentru iluminatul de Crăciun. Un milion de beculețe vor lumina cartierele centrale și adiacente, formând ghirlande strălucitoare pe kilometri întregi de străzi. Firmele care se ocupă de fixarea becurilor și decorațiunilor electrice au început din piața centrală. Între muncitori, primarul Negoiță, coborât în stradă din biroul sau.

“Cât are ghirlanda asta? 12 metri? Va trebui mai bine ancorată! În 2016 și 2017 nu a reușit să dea vântul jos instalația, dar am avut oarece temeri. Anul trecut am renunțat la ultimul tronson și a fost mai bine, de asta vă spun. Din punctul meu de vedere, ar trebui să dăm jos ultimul tronson, ca să fie mai în siguranță. Sau îl lăsăți, dar va trebui să-l ancorați mult mai bine”, spune primarul Liviu Negoiță vorbind cu un muncitor în salopetă roșie.

De pe platoul din fața Primăriei nu va lipsi cupola luminoasă. Pentru iluminatul festiv de sărbători, tehnicienii montează bannere luminoase, țurțuri și tuburi flexibile luminoase compuse din nenumărate leduri și din beculețe.

“În ultimii ani, domnul primar Liviu Negoiță a fost cel care regizează perioada sărbătorilor de iarnă, în sensul că întreaga primărie lucrează pentru amenajarea festivă a orașului, o amenajare care an de an se schimbă.

Anul acesta este o extindere a zonei de iluminat festiv, vor fi luminițe în mult mai multe zone decât în anii precedenți, de asemenea zona centrală va capăta un aer de sărbătoare începând cu Ziua Națională a României. Luminițele vor fi prezente în oraș până pe data de 15 ianuarie”, spune Marian Iordache, consilierul primarului din Cernavodă. 

“Pentru anul acesta avem  pregătit un iluminat festiv frumos, Parcul Central va fi amenajat aici în centru împreună cu patinoarul, deja i-am obișnuit pe cetățenii Cernavodei de ceva timp să amenajăm patinoarul pentru cei mici și nu numai, și bradul de Crăciun.

Pe străzi, locațiile parcurile principale, podul. Parcul din strada Medgidiei, de la intrarea pe pod inclusiv podul – toate acestea vor fi colorate, și încercăm să acoperim majoritatea cartierelor, pe străzi” explică Rodica Dragomir, șef serviciu ADPP.

Întreaga lume se pregăteşte de sărbători, iar Cernavodă vrea să strălucească și anul acesta. Localnicii, dar și vizitatoriii sunt așteptați în Piața Primăriei pe 1 Decembrie, când se vor aprinde luminițele din bradul de Crăciun şi iluminatul festiv de sărbători.

Luminile, colindele, muzica și bucuria vor da orașului magia zilelor de iarnă. Tema iluminatului festiv din acest an își propune să aducă în sufletul cernavodenilor frumusețea iernii, a ninsorii și a zăpezii.

“Anul acesta, așa cum spuneam, este o extindere în toate cartierele orașului: vor fi zone frumos iluminate festiv peste tot și dacă anul trecut am avut aproximativ 6 kilometri de străzi iluminate festiv, anul acesta vom avea 9 kilometri.

De asemenea toată zona centrală va conține cupola de care toți cernavodenii sunt acum foarte încântați să o aibă în fiecare an și bineînțeles patinoarul gratuit pentru toți copiii orașului”, explică Marian Iordache.

“Încercăm să demarăm sărbătorile de iarnă începând cu 1 Decembrie, deci vom fi gata la 1 decembrie iar contractul va fi până pe 15 ianuarie 2020. Patinoarul va fi deschis în aceeași perioadă – și el va funcționa până pe 15 ianuarie”, spune Rodica Dragomir, șef serviciu ADPP.

Pentru al treilea an consecutiv, patinoarul amplasat pe platoul din fața Primăriei va deveni locul preferat de petrecere a timpului liber pentru copii, un loc unde vor putea  veni zi de zi pentru a se relaxa și face mișcare în aer liber.

Pe 26 noiembrie 2019 a fost semnat cel de-al patrulea contract de sponsorizare între Primăria Cernavodă și Centrala Nucleară, prin care această din urmă donează orașului 250.000 lei pentru închirierea, amenajarea, punerea și menținerea în funcțiune a patinoarului pe perioada sărbătorilor de iarnă. Accesul pe patinoar va fi gratuit pentru toți cetățenii orașului Cernavodă, prioritate având preșcolarii, elevii și studenții.

Patinoarul are o suprafață de 600 de metri pătrați și o capacitate de 250 de persoane. Proiectul patinoarului dezvoltat în comun de administrația locală și Societatea Națională Nuclearelectrica este încă o dovadă a bunei relații între cele două entități.

“Patinoarul se deschide pe data de 1 Decembrie și va funcționa o lună și jumătate pe programul obișnuit, de la orele 9 dimineața până la orele 22 iar sâmbătă și duminică până la orele 24, gratuit, la dispoziția tuturor celor care iubesc patinajul.

Să știți că am constatat că nu numai copiii și tinerii și adolescenții vin aici: vin și adulții, vin și oamenii din oraș care au făcut o pasiune pentru acest sport. Este o emulație în rândul cernavodenilor în legătură cu patinatul și am sentimentul că e un sport de iarnă care va prinde din ce în ce mai mult, în Cernavodă”, spune consilierul primarului Liviu Negoiță.

Urmează ca să fie construită scena de spectacol, căsuțele unde vor vinde turtă dulce, coliba lui Moș Crăciun și toate surprizele pentru cei mici. Un mini-orășel de iarnă scăldat în lumini se va ridica în parcul central al Cernavodei.

“Și anul acesta avem Căsuța lui Moș Crăciun, și anul acesta avem personaje din povești care vor fi prezente, avem de asemenea cadouri pentru toți copiii orașului și le vom distribui în perioada respectivă.

Sunt personalizate aceste cadouri, în funcție de vârsta celor care le merită pentru că în Cernavodă sunt foarte mulți copii talentați, foarte mulți copii care participă la activități sportive, culturale, chiar la activități de ecologie – deci avem foarte mulți copii care iubesc orașul și pentru asta merită să fie răsplătiți în perioada sărbătorilor de iarnă. Domnul primar le-a pregătit o surpriză deosebită în acest an și la momentul potrivit o s-o vedem cu toții!” – Marian Iordache, consilierul primarului din Cernavodă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*