FOTO VIDEO Capodopera Agathei Christie se joacă în premieră la Constanța pe 25 martie

Imagini din piesa de teatru „Și din 10 n-a mai rămas niciunul“. FOTO Teatrul Avangardia

Cel mai bine vândut roman de crime și mistere din toate timpurile ajunge pe scena Casei de Cultură din Constanța în dramatizarea autoarei, Agatha Christie.

Luni, 25 martie, de la ora 19:00, Teatrul Avangardia prezintă în premieră la Constanța cel mai mare succes teatral al noii stagiuni – „Și din 10 n-a mai rămas niciunul“, un spectacol eveniment pe care merită să-l vezi.

O licență de exclusivitate pentru România, un regizor de calibru internațional – Ricard Reguant și o distribuție de zile mari: Lia Bugnar, Ion Haiduc, Claudiu Istodor, Alexandru Conovaru, Camelia Pintilie, Andrei Mateiu, Cristi Iacob, Raluca Aprodu, Tudor Istodor, Dani Ionescu. Toate acestea constituie premisele unei experiențe teatrale de neratat.

Ricard Reguant este unul dintre regizorii cei mai apreciați de către nepotul Agathei Christie, Mathew Prichard și primul regizor din lume căruia i s-a dat dreptul să folosească finalul original scris de Agahta Christie pentru această piesă de teatru (până în prezent singurul final acceptat de către Agatha Christie Limited pentru punerile în scenă era cel din roman).

O piesă de teatru cu o istorie inedită

„10 negri mititei“ (cunoscută și ca ”AND THEN THERE WERE NONE” – ”Și DIN 10 N-A MAI RĂMAS NICIUNUL”) este o piesă de teatru scrisă de Agatha Christie in 1943.

Povestea a fost scrisă inițial sub forma unui roman. Conform propriilor sale mărturisiri, „10 negri mititei“ reprezintă cea mai bună idee pe care Agatha Christie a avut-o pentru o intrigă de suspans sau polițistă. Ea a fost atât de mulțumită de rezultat încât a adaptat-o ea însăși și la formatul de piesă de teatru, deoarece era atât de incantată de opera sa încât a vrut ca nimeni să nu se mai atingă de ea.

În versiunea pentru scenă, autoarea a schimbat anumite elemente, între care și finalul.

Cu peste 100 de milioane de exemplare vândute până în momentul de față, „10 negri mititei“ este cel mai vândut roman al Agathei Christie,

„10 negri mititei“ este considerat cel mai cunoscut si cel mai vândut roman mystery din toate timpurile.
Agatha Christie a fost numită de către Guinness Book of World Records drept cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor, împreună cu William Shakespeare. „10 negri mititei“ NEGRI MITITEI este inclusă și in TOP 10 al cărților cu cele mai multe ediții din toate timpurile.

Victime sau criminali?

10 persoane izolate pe Insula Soldatului. Victime sau criminali? Un mister de rezolvat pentru spectatorii piesei ”Și din 10 n-a mai rămas niciunul”, o noua versiune actualizată a celei mai faimoase povești imaginate de Agatha Christie.

Autoarea dezvăluie duplicitatea moralei victoriene și ne arată, prin intermediul unui rafinat simț al umorului și al unui macabru scenariu criminal, defectele ascunse ale fiecărui personaj. Iar spectatorii nu vor înceta să se întrebe cine ar putea fi ucigașul.

Un titlu controversat

Romanul a fost publicat pentru prima oară în Marea Britanie în noiembrie 1939, sub denumirea Ten Little Niggers (Zece negri mititei).

Din motive rasiale, ediția din Statele Unite a fost publicată abia în decembrie 1939, titlul fiind schimbat în ”And Then There Were None” (Și n-a mai rămas niciunul). În UK și în alte țări din Europa s-a folosit multă vreme și denumirea Ten Little Indians (Zece indieni mititei).

Începând cu anul 2017, compania ce se ocupă de gestionarea operei, Agatha Christie Limited a interzis la nivel mondial folosirea oricărei alte denumiri pentru această operă, singurul titlu acceptat și aprobat fiind AND THEN THERE WERE NONE.

Teatrul Avangardia a obținut exclusivitatea pentru România pentru punerea in scenă a piesei sub denumirea „Și din 10 n-a mai rămas niciunul“

Muzică originală

Spectacolul va beneficia de muzică originala compusa special pentru aceasta montare, pentru a evidenția intriga si suspansul, de către compozitorul catalan Pep Sala.

Bilete
Biletele se pot achiziționa de la casa de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor Constanța, de la punctele de vânzare bilet.ro (agențiile TUI Travel din City Mall și Mall Vivo! Precum și cele din Piata Ovidiu nr. 11 și din Str. Stefan cel Mare nr. 71) și online de pe site-ul bilet.ro

Mai multe informații despre piesă și bilete pot fi regăsite pe pagina web oficială: www.TeatrulAvangardia.ro/AgathaChristie-Constanta

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*