FOTO VIDEO Boboteaza, la Constanța. Peste 5000 de credincioși s-au strâns pe faleza Cazinoului din Constanța pentru a lua parte la slujbă

Boboteaza din anul 2019, la Constanța. FOTO Cătălin Schipor
Boboteaza din anul 2019, la Constanța. FOTO Cătălin Schipor

Ceremoniile dedicate Bobotezei au început dupa ora 11.45 pe faleza Cazinoului din Constanța. Peste 5000 de oameni s-au strâns pe malul mării pentru a fi aproape de înalții prelați care oficiază slujba de Botezul Domnului.

Iată programul manifestărilor:

  • ora 8.50, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Constanța;
  • ora 11.45, se va porni în tradiționala Procesiune de Bobotează, de la Catedrală până pe faleza Cazinoului Constanța;
  • ora 12.00, ierarhul Tomisului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia slujba de Sfințire Mare a apei pe faleza Cazinoului. La sfârșitul acesteia, IPS Teodosie va arunca trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului;

Revenim cu amănunte…

IPS Teodosie a oficiat și anul acesta slujba, iar în încercarea de a aduce ceva inedit, a aruncat pe rând, spre cer, trei porumbei albi, ținuți sub sutane de către preoții din jurul său.
Anul acesta a avut noroc de o mare calmă atunci când a ieșit pe mare cu ambarcațiunea Forțelor Navale să arunce cele trei cruci în apa mării. În 2018, a fost la un pas în a nu mai ieși pe mare, pentru că erau valuri puternice. Pentru recuperarea crucilor din apa mării au înfruntat frigul aproximativ zece temerari

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*