FOTO VIDEO Autoritățile au intervenit pentru salvarea unei ambarcaţiuni cu migranţi în Marea Neagră

Mai multe nave au fost trimise spre ambarcațiunea suspectă. FOTO Cătălin Schipor

Garda de Coastă gestionează împreună cu Centrul Maritim de Coordonare Constanţa un caz de salvare de vieți omenești pe mare. Este vorba de o ambarcațiune sub pavilion Turcia ce avea la bord aproximativ 60 de persoane.

În seara zilei de 27 spre 28 noiembrie, o ambarcațiune civilă, un  cu aproximativ 60 de persoane la bord a fost identificată, pe Marea Neagra, la o distanță de 35 kilometri față de teritoriul României, pe direcţia localității Eforie. Persoanele în cauză au solicitat ajutor unei nave comerciale aflate în rada exterioară a Portului Constanța care se afla în zonă, cât și autorităților Române, încercând să adăpostească de furtuna de pe mare mica ambarcațiune după nava comercială.

Imediat Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni de salvare cu două nave ale Gărzii de Coastă și doua nave aparținând ARSVOM.
Ambarcaţiunea a fost remorcată de o navă a ARSVOM și escortată către Portul Constanța, unde a acostat în Dana Pasageri.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au precizat că după evaluarea preliminară a stării de sănătate a acestora şi acordarea de asistență medicală de specialitate, se vor derula procedurile specifice în astfel de situaţii, constând în activităţi de triere şi identificare a celor în cauză. Poliţiştii de frontieră vor desfășura cercetări sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

UPDATE

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, după evaluarea preliminară a stării de sănătate a acestora şi acordarea de asistență medicală de specialitate, s-au derulat procedurile specifice în astfel de situaţii, constând în activităţi de triere şi identificare a celor în cauză.

În total au fost identificate 66 de persoane, care au declarat că sunt cetăţeni din Irak, Pakistan şi Afganistan, din care 24 de copii, 11 femei şi 31 de bărbaţi, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Pentru gestionarea evenimentului, alături de Garda de Coastă au participat în sistem integrat și reprezentanți ai următoarelor instituții: Instituția Prefectului Județului Constanța, Inspectoratul de Poliției al Județului Constanța, Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcția de Sănătate Publică Constanța, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Autoritatea Navală Română – M.R.C.C şi Consiliul Judeţean Constanţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*