FOTO VIDEO ARSVOM are o nouă navă, specializată în depoluare și intervenții în ape de mică adâncime, livrată de un șantier din Estonia

Ambarcațiunea MAIA, noua navă a ARSVOM. FOTO bwb.ee

Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare – ARSVOM, i-a fost livrată în Portul Constanța, o nouă navă de intervenție – MAIA. Ambarcațiunea a fost construită în șantierul Baltic Workboat din Estonia.

Nava este specializată în depoluare pentru intervenții în ape de mică adâncime are următoarele caracteristici:

  • lungime -18,5 m;
  • lățime-4,67 m;
  • înălțime constructivă – 2 m;
  • pescaj max -1,40;
  • deplasament – 32 tone;
  • viteza maxima – peste 25 noduri;
  • viteza de croazieră – 20 noduri,
  • autonomie extinsă – 650 Mm .

Nava MAIA are capacitate de a prelua la bord și transfera către alte nave hidrocarburi sau alte substanțe dăunătoare, recuperate în cadrul operațiunilor de depoluare și poate interveni atât în zona plajelor cât și în mare deschisă, are capacitate de a împrăștia dispersanți sau de a stinge incendii la alte nave. Secundar, poate efectua misiuni de căutare și salvare de vieți omenești cu echipamente specializate de recuperare a persoanelor aflate în apă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*