FOTO VIDEO A VI-a ediție a Festivalul Național de Teatru „Tanța și Costel“ a ajuns la final. Concluzia: Medgidia are nevoie de mai multă cultură

Premiile au fost înmânate de primarul Valentin Vrabie. FOTO Catalin Schipor

După trei zile de spectacole gratuite pentru medgidieni, cea de-a VI-a ediție a Festivalul Național de Teatru „Tanța și Costel“ a ajuns la final. Nouă trupe de teatru, atent alese din toată țara și-au pus talentul în slujba spectatorilor, atât în comedie cât și în dramă.

Locuitorii din Medgidia au nevoie de seri de teatru și asta se vede din numărul mare de spectatori care au intrat în sala de spectacole a Casei de Cultură „Ioan N. Roman“, pentru a vedea piesele puse în scenă, dar și să admire expoziția de măști teatrale aparținând clasei de pictură din cadrul Casei de Cultură „Ioan N. Roman“ – profesor Adina Dogaru și expoziția cu fotografii din Hamlet și Carre de Dame a acestui cadru didactic. Impactul acestor seri de cultură a fost foarte mare.

„În primul rând este benefic pentru societatea din urbea noastră, din Medgidia. Medgidia are nevoie de spectacol, are nevoie de seri de teatru și din păcate încă nu avem acest obicei de a merge la teatru constant, încă este o problemă cu sălile de spectacol, care peste iarnă nu au încălzire, cel puțin asta avem la Medgidia în acest moment. Vânăm anotimpul cald. Pentru noi, organizatorii fetivalului este o reușită. După cum vedeți, sunt trei seri de festival cu sălile pline și înseamnă pentru noi foarte mult și mai înseamnă că publicul are nevoie la Medgidia de spectacol și de teatru. Suntem la a VI-a ediție și credem noi că la fiecare ediție am încercat să aducem ceva nou, ceva care să trezească în publicul din Medgidia o emoție, un spirit numit teatru și încercăm să menținem vi această dorință a medgidianului să meargă la teatru și la spectacol în general“ a mărturisit Florin Oprică, director Casa de Cultură „I.N. Roman“

Pentru a putea fi hrănită această sete de cultură, planurile pentru anul viitor a celor ce se ocupă de acest lucru include și teatrul.

„Este a VI-a ediție, eu am participat ca și contribuție la ultimele două ediții. Se poate spune la prima vedere că este un festival care își urmeză cursul. Ce este de apreciat și după cum vedeți, participarea într-un număr atât de mare a medgidienilor la teatru dovedește clar că acest fetival capătă o valoare și de ce nu, o calitate superioară; lucru care ne bucură foarte tare. Am discutat cu domnul director la Casei de Cultură, dl. Oprică, ca anul viitor, cel puțin o dată pe lună să organizăm o piesă de teatru în municipiu Medgidia, pentru că medgidienii sunt însetați de teatru și ăsta e un lucru foarte bun. Este nevoie de foarte multă cultură, este nevoie de activitate culturală în general dar și în mod special vedem că sunt iubitori de teatru și asta mă bucură foarte tare“, a declarat Valentin Vrabie, primarul Medgidiei.

 

Pentru acest festival, din lista celor înscriși au fost aleși însă numai cei mai buni.

„Într-o lume a plasticului și a conflictelor, teatrul este un mediator, este un promotor al dialogului. Fiind un promotor al dialogului, Medgidia a avut mare succes. Acest festival se datorează trupei de teatru Thetis care este foarte cunoscută în țară. Aproape mai mult cunoscută în țară decât în Medgidia. Ce poate să fie mai bun pentru sufletul nostru decât să guști arta în direct. Teatrul transmite emoții în direct, are acest avantaj față de alte arte. Există o legătură directă între actor și spectator.(…) La acest festival participă nouă trupe alese din 17 trupe. Punem accentul pe calitate, în primul și primul rând pe calitatea spectacolelor și în al doilea rând vrem să facem un parteneriat în așa fel încât teatrul din Medgidia, teatrul românesc, să fie cunoscut în întreaga țară“ a declarat  regizorul Ion Crișu, Directorul Festival

Seara de duminică a fost seara festivității de premiere și închiderea Festivalului național de Teatru „Tanța și Costel“, ediția a VI-a 2017. Premiile au fost înmânate de primarul Medgidiei, Valentin Vrabie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*