FOTO Vârstnicii din Constanța au primit cadouri și au asistat la un concert de colinde organizat special pentru ei

Colindători la căminul de bătrâni
Colindători la căminul de bătrâni

Peste 1000 de vârstnici singuri, izolați sau cu o situație materială precară din București, Constanța, Brăila, Pitești și Ploiești vor primi de Sărbători cadouri și tichete sociale, dar și vizite ale voluntarilor care le vor readuce speranța și atmosfera de sărbătoare în case sau în căminele de bătrâni.

Ideea aparține Asociației “Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor”.

La Constanța, echipele locale de voluntari au avut grijă ca cei 250 de vârstnici din căminul de bătrâni să aibă un Crăciun ca acasă, într-un eveniment cu daruri și colinde.

În București, beneficiarii de la domiciliu ai asociației vor primi vizita voluntarilor, ce vor împodobi alături de vârstnici bradul de Crăciun și le vor oferi pachete cu cele necesare pentru masa de Sărbători. Totodată, pentru 330 de batrâni din mai multe cămine de bătrâni din capitală, Moș Crăciun va sosi cu daruri, în evenimente pregătite de voluntarii asociației, dar și de voluntarii Oracle România. O acțiune de strângere de pachete de alimente în sprijinul vârstnicilor a fost inițiată și de Seneca Anticafe (str. Arh. Ion Mincu, nr. 1), iar doritorii pot lăsa cadourile lor pentru vârstnici până în această seară.

În județul Brăila, se fac ultimele pregătiri pentru o masă în familie, organizată în a doua zi de Crăciun. Vârstnicii singuri și izolați din județ vor petrece sărbătorile alături de voluntarii Niciodată Singur. Pentru cei care nu pot ajunge, au fost pregătite 73 de cadouri și pachete.

La Ploiești, Moșul a sosit deja cu daruri pentru cei 50 de vârstnici ai Căminului Vaserly, dar și pentru beneficiarii de la domiciliu, iar la Pitești, alături de voluntarii grupului CEZ în România, 180 de bunici de la Centrul de Îngrijire și Asistență Argeș au primit sărbătorile în atmosfera colindelor.

Campania de Sărbători culmină cu tradiționalul prânz de Crăciun, organizat în București, pe 27 decembrie, la care vor participa peste 80 de vârstnici și voluntari.

„Singurătatea este cea mai grea de Sărbători. Mult prea mulți bătrâni din România întâmpină Crăciunul și Noul An singuri, într-o cameră rece și întunecoasă, fără brad sau colindători, așezați la o masă sărăcăcioasă cu un singur scaun. Lor, bătrânilor singuri în casele lor sau în centre de îngrijire, încercăm în aceste zile să le aducem nu doar un ajutor material atât de necesar, ci și spiritul sărbătorilor în familie, transmiterea unei urări de sănătate și putere, vizita unui tânăr alături de care să decoreze bradul. Implicarea voluntarilor și generozitatea donatorilor și sponsorilor ne permit ca de acest Crăciun să oferim Sărbători fericite pentru 1000 de vârstnici din România.” declară Anca Iosub, director executiv al asociației.

Toate aceste acțiuni sunt posibile datorită generozității sponsorilor, donatorilor și partenerilor asociației. Cei care doresc să susțină cauza vârstnicilor o pot face gratuit prin direcționarea a 20% din impozitul pe profit al companiei sau prin donații individuale. Detalii pe www.niciodatasingur.ro.

Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor este o organizație non-profit înființată în decembrie 2015 cu sprijinul Fundației Principesa Margareta a României și al asociației franceze les petits frères des Pauvres, ONG cu o experiență de 70 de ani în asistența persoanelor 55+. Asociația Niciodată Singur luptă împotriva izolării sociale, a sentimentului de singurătate și a sărăciei vârstnicilor din România prin mobilizarea voluntarilor și a comunităților locale. În 2016 au beneficiat de suport fizic, moral și material 1050 de vârstnici din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Felicitari Asociației “Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor” pentru bucuria adusa
    celor 250 de vârstnici din căminul de bătrâni din Constanta, incat acestia să aibă un Crăciun ca acasă, într-un eveniment cu daruri și colinde.
    Eu sunt profesor pensioner ,am 68 de ani si doresc sa ma implic ,cu toate puterile mele in astfel de activitati,chiar sa fac parte dintr-o astfel de asociatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*