FOTO Un pescador turcesc folosit la transportul refugiaților s-a scufundat în Portul Constanța

Echipajele ARSVOM au montat baraj antipoluant, iar scafandrii au verificat integritatea navei

Un pescador de dimensiuni reduse care a fost interceptat de Garda de Coastă în anul 2015 în Marea Neagră în timp ce transporta migranți ilegali s-a scufundat în cursul zilei de 24 februarie în Dana 3 a Portului Constanța. Autoritățile au intervenit după ce în zonă apa a fost poluată.

Ambarcațiunea s-a dus la fund în jurul orei 12.00, în Dana 3 a Portului Constanța, iar la suprafață a apărut o pată de hidrocarburi. Echipaje ale APC și ARSVOM au intervenit la fața locului pentru limitarea poluării cu baraj antipoluare. Nu a fost furtună. Cel mai probabil, spun cei din cadrul ASVROM care au intervenit, a cedat o valvă, a luat apă și s-a scufundat, fiind vorba de o navă veche.

Este vorba de un pescador reținut de poliția de frontieră în ianuarie 2015. Ulterior, instanța a decis ca acesta să rămână în proprietatea statului român și a fost încredințat către ANAF în noiembrie 2015 pentru valorificare. Ulterior a fost scos către licitație și cumpărat de un cetățean străin.

Reprezentanții APC Constanța l-au informat pe proprietar despre cele întâmplate și i s-a adus la cunoștință ca în cel mai scurt timp să scoată la suprafață pescadorul. Acesta lucru se va întâmpla cel mai probabil în cursul zilei de luni, când APC va interveni cu o macara gigant. Costul depoluării și a ramfulării va fi suportat de către proprietarul ambarcațiunii.

UPDATE:

Reprezentanții Gărzii de Coastă au precizat că pescadorul în cauză a fost confiscat într-un caz de braconaj maritim și nu pentru că transporta migranți.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*