FOTO Tokyo Rikiya – un colț de Japonia în Constanța. Porții mari de sushi la pachet sau pe o terasă intimă

"Makizushi Philadelphia" la Tokyo Rikiya Constanța. FOTO Adrian Boioglu
"Makizushi Philadelphia" la Tokyo Rikiya Constanța. FOTO Adrian Boioglu

Constanța are prea puține restaurante unde poți să mănânci un sushi adevărat. Nu avem pretenția că suntem cunoscători desăvârșiți în domeniu, dar știm să apreciem un California Roll făcut de un bucătar japonez ca la el acasă.

Tocmai de aceea am ales să mergem la Tokyo Rikiya (unul dintre cele două restaurante japoneze din oraș) și am testat câteva bunătăți.

Restaurantul este situat pe Bulevardul Tomis 117 și dacă treci în viteză e posibil să-l ratezi. La stradă nu vezi decât un geam deschis, două felinare roșii și o poartă îngustă care nu te îmbie deloc să o treci. Dacă îți faci curaj, însă, nu vei regreta experiența. Cel puțin la capitolul cantitate de mâncare.

Am mers la Tokyo Rikiya într-o sâmbătă de vară. Era ora prânzului, dar în local nu se afla absolut nimeni. Nu știm dacă patronii nu vor să promoveze localul sau pur și simplu constănțenii nu sunt interesați de specialitățile japoneze.

Cum arată Tokyo Rikiya Constanța

Restaurantul are o mică terasă interioară și nu mai mult de 12 locuri la 4 mese. Una dintre mese este afară și acolo se poate fuma. Pe blatul de lemn al fiecărei mese găsești meniul, o rogojină împletită și două bețișoare japoneze frumos așezate pe o floricică d ceramică. Pereții sunt decorați cu bun gust: tablouri, flori, lămpi simple sau un bonsai de plastic – toate îți lasă impresia că persoana care a aranjat locul a vrut să-ți atragă atenția asupra meniului, nu a localului în sine.

Imediat ce ne-am așezat la masă a apărut și ospătarul. Nu era japonez, ci român. Nu a fost nevoie să ne ofere meniurile, pentru că ele există deja pe mese. Totul e pe o singură pagină: fiecare fel de mâncare are o fotografie reprezentativă, ingredientele și prețul.

Prețuri pentru mâncare japoneză la Tokyo Rikiya Constanța

Cel mai ieftine produse sunt la 12 – 15 lei, iar cel mai scump ajunge la 60 lei. Cine apreciază bucătăria japoneză nu va refuza o supă Ramen cu alge, dar porțiile de Sushi sunt la mare preț.

Noi am ales un “Makizushi cu creveți și avocado” (40 lei pentru 8 bucăți) și Makizushi Philadelphia (45 lei pentru 8 bucăți). Pe farfurie primești cele opt bucăți cerute, un recipient suficient de mare cu sos de soia și o felie de castravete care servește drept farfuriuță pentru wasabi. În plus, primești un crevete pe orez din partea bucătarului.

Mâncarea este delicioasă, dar faptul că o porție de opt bucăți de sushi poate să sature un adult gurmand… te încurajează să revii.

Băuturile din meniu pornesc de sucuri la doză de 330ml pentru 5 lei, merg către bere, ceaiuri de 18 lei sau chiar o sticlă de 700 ml de Sake la 160 lei (se poate servi și la pahar pentru 10 lei). Meniul are, pe spate, descrierea principalelor feluri de mâncare din “Țara Soarelui Răsare”.


Avantaje: mâncare multă pentru prețul cerut, Băuturi relativ ieftine față de alte restaurante.

Dezavantaje: restaurantul nu are toaletă.

Concluzie: Tokyo Rikiya este o experiență care merită repetată.

Nota “Constanța NEWS“: 9/10.


Acest articol face parte din seria “Restaurante în Constanța“.

Articolele NU sunt plătite, ci sunt review-uri sincere făcute de gurmanzi din Constanța. Vrei să ne recomanzi un restaurnat din Constanța? Scrie-ne pe contact@ctnews.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*