FOTO Tabără de “nomanzi”, desființată în zona Inel II din Constanța

Autoritățile constănțene și firma de salubrizare Polaris au desființat locuintele improvizate

O acțiune comună a mai multor instituții a desființată o „tabără de nomazi“ ce se aciuaseră pe un teren viran, la marginea unui cartier. Aici, în corturi improvizate și într-o mizerie greu de descris trăiau mai multe familii.

Forțe de ordine de la Secția 2 Poliție, Jandarmeriei și Poliției Locale au descins pe terenul viran delimitat de străzile Barbu Șt. Delavrancea, prelungirea Semănătorului și Dionisie cel Mic, în urma mai multor sesizări primite de la locatarii din zonă. La acțiune au mai participat și funcționari din cadrul Serviciului De Asistență Socială al Primăriei Constanța precum și lucrători și utilaje ale S.C. Polaris Holding S.R.L.

În zona respectivă pentru a în condiții au fost depistate 22 de persoane care locuiau în adăposturi improvizate – corturi din celofan și materiale textile pe un teren viran din perimetrul menționat, cu munți de gunoaie pe lângă ei. Aveau cu ei câini, cai și căruțe, atelajele lor punând de multe ori în pericol circulația rutieră în zonă. Toți cei găsiți în zonă au fost conduse la sediul Secției 2 Poliție, în vederea legitimării și stabilirea identității. 10 dintre acestea au fost amprentat și fotografiate, deoarece nu se regăseau în baza de date specifice, neapărând mențiuni la rubrica ”persoane urmărite”.

Angajații Polaris au igienizat zona, fiind cărate de la fața locului câteva sute de kilograme de deșeuri.
În ceea ce privește caii și căruțele, conform unei decizii a Curții Constituționale măsura confiscării vehiculului cu tracțiunea animală nu se poate aplica. Drept urmare, cei care au fost identificați ca fiind proprietarii acestora, au fost amendați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*