FOTO Stresanții cu gălețile de apă de la Casa Căsătoriilor și grătaragii din Parcul Tăbăcărie, sancționați de către polițiștii locali

Un grătărel mititel făcut unde nu trebuie, îți poate aduce o amendă de 1.000 de lei. FOTO DGPL Constanța

Cei care insistau cu găleata de apă la ieșirea din Casa Căsătoriilor, precum și cei care s-au pus să își facă grătarul în Parcul Tăbăcărie au fost fost „arși“ de către polițiștii locali. 

Nu există persoană care a mers la o cununie civilă la Casa Căsătoriilor din Constanța să nu îi fi observat pe dubioșii cu gălețile de apă ce îi așteptau pe tinerii căsătoriți să iasă. Cu tupeu și insistențe se băgau în fața alaiului pentru ca ginerică să le arunce niște bani în găleată, iar mireasa să o răstoarne cu piciorul „să aducă noroc, că așa e tradiția“. Numai că de acuma se vor gândi bine înainte de a mai da buzna în fericirea oamenilor. Direcția Generală a Poliției Locale Constanța a primit mai multe plângeri la adresa lor, iar duminică, când era vadul mai bun, polițiștii locali au desfășurat o acțiune în zona Casei Căsătoriilor. Cu această ocazie, au fost depistate și sancționate cu suma de 100 lei fiecare, două persoane, care au săvârșit în public fapte sau acte de natură să provoace indignarea participanților la eveniment.

Tot duminică, trei persoane care s-au apucat să frigă carne pe un grătar, amplasat în Parcul Tăbăcărie, au fost amendate contravențional cu suma de 1000 de lei. În jurul orei 17.20, lucrătorii instituției au trecut prin zonă şi au observat persoanele în cauză, care defășurau activități de picnic într-un loc, care nu era destinat unor astfel de activități și consumau băuturi alcoolice pe domeniul public, iar în consecință au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 3.300 lei.

„Atragem atenţia tuturor celor care doresc să participe sau să organizeze un picnic sau grătar pe domeniul public, că trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte: conform Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, acestea nu se pot derula decât în zone special amenajate, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă. Este, astfel, strict interzisă aprinderea focului pe străzi, în parcări, în curţile interioare ale blocurilor, pe spaţiile verzi, în cimitire şi oricare alte locaţii care nu sunt special amenajate în acest sens“, au transmis reprezentanții DGPL Constanța.

Conform actelor normative în vigoare , cei care desfăşoară activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activităţi, pot fi sancţionaţi cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*