FOTO Se caută 1.000 de voluntari pentru copiii din centre de plasament

Se caută voluntari pentru centrele de plasament

Programul educațional Ajungem MARI a prelungit până pe 1 februarie înscrierile la voluntariat în centre de plasament. Nevoia de voluntari în centre de plasament este foarte mare și Ajungem MARI caută 1.000 de oameni serioși și implicați care să dedice 3 ore pe săptămâna copiilor și tineri instituționalizați, din centre de plasament din București și 25 de județe.

„Lucram în special cu copii din centre de plasament de stat, copiii care au suferit traume în urmă instituționalizării, a abandonului sau a separării de familii. Copiii sunt minunați și au un potențial pe care deseori nu îl cunosc. În cei 3,5 ani de când a început programul, ne-am dat seamă că una dintre principalele nevoi a copiilor este susținerea lor pe termen lung. Pentru a le oferi asta și pentru a asigură continuitatea programului facem recrutări la fiecare 6 luni că să-i găsim pe cei 1.000 de voluntarii fără de care acest program nu ar putea continuă” a povestit Iarina Taban, director executiv și fondator Ajungem MARI.

În prezent, în programul Ajungem MARI sunt peste 2000 de copii și tineri între 3 și 20 de ani din 125 de centre sociale și de plasament. Voluntarii Ajungem MARI merg săptămânal timp de 3 ore în centrele de plasament pentru a susține cu copiii ședințe interactive de pregătire școlară, ateliere creative sau ateliere de cultură generală, educație pentru sănătate, educație financiară sau educație civică. Pe lângă cunoștințe, voluntarii le oferă copiilor încurajare, experiențe frumoase, oportunități, îi ajută să își descopere pasiunile, să își dezvolte abilitățile și le transmit valori pentru o viață sănătoasă. Toate activitățile au rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le formă abilități pentru a deveni adulți responsabili și independenți.

Chiar dacă mare parte dintre voluntari nu au experiență de lucru cu copiii, aceștia vor participă la training-uri și vor fi consiliați de specialiști Ajungem MARI pe întreagă durată a modului de voluntariat.

Voluntarii spun că primesc de la copiii din centre mai mult decât oferă și fac apel la cât mai mulți oameni să li se alăture și să îi sprijine pe copii pe termen lung:

„Eu cred că merită să fii voluntar. Deși nu aveam experiență cu copiii, dorință de a împărtășii cu ei experiențe, dorință de a îi cunoaște mai bine, de a îi încuraja, m-a făcut să îmi doresc să devin voluntar. Cred că a fost o decizie foarte bună și experiență, o capeți pe parcurs. Partea frumoasă este că devenind voluntari, nu numai noi îi ajutăm pe copii. Și ei ne ajută pe noi. Avem de învățat unii de la alții. Fiecare moment petrecut cu ei, ne învață să fim mai răbdători, să ascultăm mai mult și să încercam să nu judecăm. La finalul întâlnirilor, suntem răsplătiți cu îmbrățișări și zâmbete care ne încărca mereu pozitiv. Voi puteți fi pentru ei cele mai bune modele și îi puteți inspiră. Până la urmă, acești copii, reprezintă viitorul. Ei au nevoie să fie acceptați, integrați și să nu fie tratați diferit. Au nevoie de încrederea și susținerea noastră. Așadar, haideți să le fim alături în număr cât mai mare și împreună, să îi ajutăm să AJUNGĂ MARI,“ este de părere Ionela, voluntar în București.

Modulul de voluntariat durează 6 luni și începe în aprilie. Până atunci au loc înscrierile, training-urile despre nevoile copiilor și metode de lucru cu ei și repartizarea voluntarilor la centre în funcție de program și disponibilitate. Înscrierea se face printr-un formular online https://goo.gl/jAgKxs până pe 1 februarie. Pe site-ul www.ajungemmari.ro, secțiunea Devino voluntar http://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/ puteți găsi mai multe detalii și pașii de înscriere.
Ajungem MARI caută 1.000 de voluntari în București și 25 de județele: Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Gorj, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*