FOTO Scafandrii de luptă din cadrul Forțelor Navale Române se instruiesc pentru pace

Antrenamentele scafandrilor militari din cadrul Forțelor Navale Române. FOTO Forțele Navale

Scafandrii de luptă de la Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale continuă, în perioada 14-15 noiembrie 2018, seria antrenamentelor de inserție pe cale aeriană într-o zonă ostilă, împreună cu echipajele elicopterelor Puma Naval, în raioane maritime din apropierea portului Constanța.

Programul de pregătire colectivă al acestor luptători conține activități teoretice şi practice, care permit executarea acțiunilor de luptă în cele trei medii: maritim, aerian și terestru (scufundări, parașutări, salturi din elicopter şi din ambarcațiuni rapide, trageri speciale, proceduri specifice cu explozivi reali, tabere de pregătire, marșuri, supraviețuiri) organizate în cadru tactic, pentru marcarea inamicului.

Scafandrii de la Forțele Navale pentru Operații Speciale sunt unici în felul lor și împreună formează echipe închegate. Se înțeleg din ochi, comunică prin semne, sunt pregătiți să lupte singuri şi să facă față celor mai grele provocări. Sunt militari de elită, gata de acțiune în orice moment, care se disting chiar şi prin echipamentul special. Sunt echipaţi în uniformele de camuflaj cu o mulţime de buzunare, în care îşi găsesc locul grenade de mână, arme şi muniţii de tot felul. Poartă veste de kevlar rezistente la gloanţe, pe cap au căşti, ochelari de protecţie și dispozitive de ochire pe timp de noapte, iar la brâu măşti de gaze. Mascaţi pe faţă, acoperiţi cu plase de camuflaj, sunt adevăraţi cameleoni ascunşi în teren, aşteptând şi analizând adversarul, pentru a putea acţiona rapid şi eficient.

Misiunile principale ale scafandrilor de luptă de la Divizionului 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale sunt de asigurare a protecţiei obiectivelor din zona de responsabilitate a Forţelor Navale, dispuse la uscat, pe apă sau sub apă (nave, platforme maritime, conducte de transport gaze sau produse petroliere, cabluri pentru transportul energiei sau de comunicaţii), a canalelor navigabile şi a zonei fluviale, dar aceștia participă și la misiuni de luptă în teatrul de operații din Afganistan, alături de partenerii din NATO, conform angajamentelor asumate de țara noastră.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*