FOTO Sarah Chang şi O.S.B., o pagină de istorie culturală „Sub semnul lui Ovidius”

O seară incredibilă a marcat închiderea festivalului „Sub semnul lui Ovidius”, evenimentul care a deschis celebrarea a 2.000 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui poet exilat la Tomis, Ovidius.

Orchestra Simfonică Bucureşti, condusă de maestrul Radu Postăvaru, alături de senzaţionala violonistă Sarah Chang, poveştile lui Ovidius rostite de Ion Caramitru, emoţionantul Balet „Oleg Danovski”, condus de către coregraful Horaţiu Cherecheş, spectacolul de „foc şi muzică” care a încheiat evenimentul şi miile de spectatori au creat o atmosferă pentru a cărei descriere nu sunt suficiente doar cuvintele, sărace în sensuri şi elocvenţă.

Interpretarea celebrei artiste a potenţat notele binecunoscute ale „Anotimpurilor” lui Vivaldi, a făcut muzica să strălucească şi a oprit, parcă, timpul în loc. O energie incredibilă s-a revărsat dinspre scenă, resimţită puternic de public, respectată şi savurată într-o linişte totală. „Menirea unui artist este aceea de a transmite emoţie. Fără asta, am fi toţi la fel, doar nişte tehnicieni mai buni sau mai slabi. Emoţia şi calitatea ei, pe care o împărtăşim într-un mod foarte personal, este darul nostru, al artiştilor, pentru marele public. Mi-a plăcut foarte mult aici, iar publicul este incredibil. M-aş întoarce cu plăcere”, a declarat Sarah Chang într-un interviu, cu ocazia acestui eveniment.

Orchestra Simfonică Bucureşti, condusă de către maestrul Radu Postăvaru, a lăsat o amprentă de neşters în amintirile celor prezenţi, prin profesionalismul şi pasiunea pe care le-au pus în slujba muzicii şi pe care le-au dăruit, cu generozitate, publicului constănţean.

Baletul „Oleg Danovski” a fost, ca întotdeauna, alături de evenimentele de elită ale Constanţei şi a întovărăşit, dinamic şi elegant, operele binecunoscute, în coregrafia celebrului Horaţiu Cherecheş.

Spectacolul de „foc şi muzică” care a încheiat evenimentul a fost aplaudat şi filmat de miile de spectatori, încântaţi peste măsură de formele, cadenţa şi luminozitatea ludică pe care le-au realizat maeştrii de la Ruggieri.

„Constanţa este mai bogată, acum, cu o premieră extraordinară, istoria ei nelăsând loc decât pentru o alta, căci tradiţia se clădeşte din marile istorii culturale ale timpului mic, de câteva seri. Mulţumim marelui public pentru înţelegere şi pentru faptul că ne-a fost alături, cu atât de multă bucurie şi energie”, au declarat organizatorii.

Superevenimentul „Sub semnul lui Ovidius”, o premieră absolută pentru Constanţa, a fost organizat de Filiala Asociației Difuzorilor și Editorilor – Patronat al Cărții, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*