FOTO Sarah Chang, duminică seară, „Sub semnul lui Ovidius”!

Piaţa Ovidiu a devenit, sâmbătă seară, 26 august 2017, un spaţiu aşa cum nu s-a mai văzut la Constanţa.

Scena imensă amenajată în faţa Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, florile superbe, lumânările, videoproiecţiile 3D, vocea inconfundabilului amfitrion al serii, Ion Caramitru, inegalabila orchestră a Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” şi maestrul dirijor Radu Ciorei, multipremiatul Horaţiu Cherecheş, alături de minunaţii săi balerini, şi cel mai spectaculos foc de artificii din România – acestea au fost ingredientele superevenimentului „Sub semnul lui Ovidius”, prima ediţie, organizat de Filiala Asociației Difuzorilor și Editorilor – Patronat al Cărții, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Mii de constănţeni şi turişti au răspuns “prezent” la întâlnirea cu arta la cel mai înalt nivel şi au aplaudat îndelung, zâmbind şi bucurându-se alături de miraculoşii artişti care au împărtăşit publicului dragostea şi pasiunea lor pentru operă, balet, poezie şi artă vizuală.

Trebuie să menţionăm că, în partea a doua a serii, sub „bagheta” lui Horaţiu Cherecheş, spectatorii au admirat montarea unei Suite din baletul „Spartacus”, în premieră naţională. O sensibilă interpretare a poveştii vestitului gladiator, a părţii sale masculine, revoluţionare, eroice, fără teamă de moarte, împletită cu imaginea eternului feminin şi delicateţea sentimentelor profunde. Imaginile preţioase create de marele coregraf vor rămâne pentru totdeauna în sufletele spectatorilor ridicaţi la gradul de admiratori.

În această seară, amfitrionul Ion Caramitru o va introduce publicului pe celebra Sarah Chang, una dintre cele mai mari violonceliste ale momentului, invitata Orchestrei Simfonice Bucureşti (maestru dirijor Radu Postăvaru), o entitate artistică de mare valoare a României. Aşadar, de la ora 20.30, vă invităm la un regal sonor care nu mai are nevoie de alte comentarii.

Program

Partea I
Orchestra Simfonică Bucureşti, condusă de maestrul dirijor Radu Postăvaru
P.I. Ceaikovski – „Valsul Florilor“
A. Vivaldi – „Anotimpurile“ – solist: SARAH CHANG (vioară)

Premieră: Spectacolul lumii aparent tangibile a Antichităţii lui Ovidius, un artist de marcă al Imperiului Roman, exilat pe ţărmurile Mării Negre şi devenit personaj în vechiul Tomis (partea a doua).

Partea a II-a
Orchestra Simfonică Bucureşti, condusă de maestrul dirijor Radu Postăvaru
G. Rossini – „Bărbierul din Sevilla“, F. Von Suppe – „Cavaleria ușoară“, J. Brahms – „Simfonia nr. 3” (partea a III-a), G. Verdi – Uvertura la opera „Forţa Destinului”, J. Strauss – „Dunărea Albastră”, J. Strauss – „Ohne Sorgen Polka”, D. Șostakovici – „Vals”, P.M. Narro – „España cañí”, G. Gimenez – „La Boda de Luis Alonso”

Premieră: Specialiştii de la Ruggieri continuă, pe faleza de la Modern, povestea incredibilă narată de muzică şi foc, totul, desigur, „Sub semnul lui Ovidius”!

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*