FOTO Proiect de educație non-formală la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii: “Zonele Umede – tărâmuri fără vârstă”

Excursie CMSN la Cetate
Excursie CMSN la Cetate

Învățarea nu se face doar în sala de clasă, cu cartea și pixul în mână. Un parteneriat între Complexul Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN) și Liceul Decebal din Constanța a transformat ceea ce se anunța o prelegere banală într-o zi de neuitat pentru elevi.

Drd. Angelica Curlișcă, șeful secției Delfinariu de la CMSN și profesorul Narciza Topor au propus adolescenților să plece în căutarea unei imagini perfecte a zonelor umede, pe traseul Jurilovca – Capul Doloșman – Cetatea Enisala. Elevii au fost însoțiți și de profesoara de geografie, Iuliana Dumitru, de directorul Colegiului Național Mircea cel Bătrân din Constanța, Vasile Nicoară, dar și de către Adrian Topor, reprezentantul Fundației Clubul Părinților care a și suportat cheltuielile.

Excursia nu a fost una pe vreme însorită, dar asta nu i-a împiedicat pe elevi să se bucure de peisajele observate. La Jurilovca au fost întâmpinați de Irina Luchici și de profesorul de istorie Valentin Șapte. Gazdele le-au prezentat elevilor constănțeni școala gimnazială din sat, dar au și ținut o lecție ad-hoc despre Cetatea Orgame (Argamum), situată la 6 kilometri est de Jurilovca. Aceasta este prima așezare de pe teritoriul României menționată într-un izvor antic scris.

Următoarea oprire a fost chiar la cetate și mai apoi la Capul Doloșman – singura faleză stâncoasă din zona litorală a României, aflată la confluența lacurilor Razelm și Golovița. Acolo a avut loc prima sesiune de fotografie.

A urmat un alt popas la Cetatea Enisala, un alt loc înconjurat de peisaje naturale superbe.

Fotografiile realizate de elevi fac acum parte din expoziția “Zonele umede – Tărâmuri fără vârstă”, găzduită de către Complexul Muzeal.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*