FOTO VIDEO Primăria Cernavodă modernizează infrastructura rutieră. Lucrări de asfaltare se desfășoară pe mai multe străzi și trotuare din oraș

Lucrări de asfaltare în Cernavodă. FOTO Ctnews.ro

Cernavodă se adaptează din mers timpurilor moderne și provocărilor cu care se confruntă aglomerările urbane, iar Primăria a început sa redeseneze felul în care circulă oamenii și mașinile prin oraș. Sunt străzi care se modernizează pentru că urmează să preia traficul de pe altele, sunt artere care se refac pentru ca să suplinească încărcătura rutieră din vecini și mai sunt alte străzi în reparații, ce urmează să facă legătura între alte două zone aglomerate.

“Pe strada Biruinței se lucrează și la trotuare și la infrastructura străzii astfel încât și ea să facă legătură între Independenței și strada Seimeni, ca să fie o circulație mult mai facilă în zona respectivă. Mai este în derulare o procedură de licitație pentru reparații de străzi, pentru că sunt 40 de străzi care vor fi reparate până la sfârșitul acestui an. O altă procedură se deschide la începutul lunii iulie pentru asfaltarea străzilor Energiei, Cazărmii, Călărași și San Sebastian. Acestea străzi fac parte dintr-un proiect mai amplu care prevede ca infrastructura drumului să fie înlocuită pe o adâncime de aproximativ 60 de centimetri.Va fi refăcută infrastructura și se va reasfalta; este o finanțare importantă – aproape 7 milioane de lei – este suportată de la bugetul local și este menită să facă legătura între Campus, Zona Industrială Energetică și oraș, astfel încât presiunea circulației pe centru să scadă și să poată fi transferată și către străzi care acum sunt considerate secundare, dar vor deveni principale pentru mersul către și de la Centrala Nuclear Electrică”, explică Marian Iordache, consilierul primarului din Cernavodă.

În mileniul vitezei şi al tehnologiilor rapide, Cernavodă își găseste spaţiul propriei evoluţiei. Reface școli, grădinițe, străzi, infrastructura de confort, crează antreprize şi pune ideile în practică. Administrația locală știe că performanţa oraşului este dată de infrastructura lui, iar latura estetică îi creează identitate. Cernavodă este un șantier deschis, în momentul asta.

Trei cartiere – cartierul Scriitorilor, I.D. Chirescu și zona străzii Tudor Vladimirescu – sunt șantiere deschise pentru montarea de conducte termice, de canalizare și de apă. În scurt timp Primăria urmează să deschidă un nou șantier pe străzile Energiei și Cazărmii, unde se vor monta conducte de apă, iar apoi se trece la asfaltare, în acest an. Acum se lucrează pe Fundătura Biruinței și pe Strada Biruinței, acolo unde au fost avarii la apă. Primarul Liviu Negoiță era pe strada Salciei, la echipele de muncitori care refac trotuarul, canalizările și intrările la blocuri.

“Avem o lucrare de reabilitare a străzilor și trotuarelor preluată de la o firmă care a abandonat-o, n-au mai reușit s-o ducă la bun sfârșit. Ne-am înhămat noi la această lucrare și merge destul de bine. La momentul acesta finalizăm trotuarul pe care îl aveți în față, mâine vom asfalta. Avem promisiunea (și vremea o să ne ajute) din partea firmei care asfaltează, că o va finaliza. Asta este prima parte din ce avem de făcut aici; a doua parte – trotuarul din spatele nostru – trebuie să-l pregătim și să-l asfaltăm și pe el, apoi să-i punem bordurile… Probabil că în două-trei săptămâni maxim, vom finaliza toate lucrările de aici. Pe lângă asta întâlnim în stradă și canalizările care din cauza asfaltării au rămas un pic mai jos și le vom ridica la nivelul carosabilului – am început deja, sunt câteva scoase pe aici pe trotuar și, la fel, le-am adus la forma inițială. Apoi ne pregătim să refacem și intrările în scările de bloc, și ușor-ușor ieșim la liman”, spune Lucian Rădulescu, director general la Utilități Publice, Cernavodă.

Reabilitarea străzii Salciei face parte dintr-un pachet de lucrări care a dat multe bătăi de cap administrației locale. Salciei și Titulescu au fost primele străzi pe care primăria le-a abordat pentru reabilitare, pentru că sunt principale în zona lor – sunt foarte circulate – și pe ele există obiective social-economice și blocuri de locuințe.

Edilii orașului le-au vrut perfect funcționale însă au avut ghinionul unei licitații pe care a câștigat-o o firmă din București în urma unei constestatii în instanță. Firma bucureșteană a lucrat doar șase luni și apoi a intrat în faliment. Intrarea în faliment a însemnat blocarea lucrărilor, iar lichidatorul judiciar a împiedicat Primăria Cernavodă să refacă licitația pentru cele două străzi. Lucrurile s-au rezolvat în primăvara aceasta când societatea care se ocupă de termoficare în Cernavodă, a preluat și asfaltarea celor două străzi.

“A câștigat-o societatea comercială care se ocupă de termoficare în Cernavodă, pentru că și-au dorit foarte mult să dovedească că au capacitatea să facă și astfel de lucrări, de tip reparații de drumuri, reparații trotuare, amenajări de parcări, marcaje stradale și altele asemenea. Firma a câștigat, valoarea cu care a câștigat este mai mică decât valoarea rămasă în contractul de execuție inițial, deci ne încadrăm și din punct de vedere financiar cu lucrarea respectivă și, sperăm noi, că într-un termen foarte scurt, de fapt pe data de 8 iunie are loc asfaltarea. Săptămâna următoare rămân doar mici lucrări tehnice de final”, spune Marian Iordache.

Când va fi gata, lucrarea de pe strada Salciei va fi o reușită care îi va deservi pe localnicii ce își duc copiii la Școala 1 și la Școala 3, dar și pe cei care au treburi în zona străzii Titulescu: o stradă cu bănci, cu magazine comerciale, cu firme de prestări de servicii, deci foarte circulată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*