FOTO Polițiștii locali și angajații Polaris M Holding au mult de lucru de pe urma celor certați cu legea și cu curățenia

Parcatul mașinilor la întîmplare îi costă scump pe unii șoferi. FOTO Schipor Cătălin

Polițiștii locali acționează intens pe raza municipiului constanța pentru sancționarea persoanelor ce nu respectă prevederile legale. Printre aceștia se numără și cei ce trăiesc din răscolirea și depozitarea gunoaielor, în acest scop intervenindu-se împreună cu reprezentanții firmei de salubritate și a altor autorități. În perioada minivacanței de 1 mai, aproximativ 80 de polițiști locali cu 20 de autospeciale vor acționa pentru pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță a celor care-și vor petrece zilele libere pe litoral.

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală, în colaborare cu reprezentanți ai Grupării de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța, inspectori ai Serviciului Igiena Publica și lucrători ai firmei de salubrizare SC. Polaris M Holding au acționat în data de 25 aprilie în sistem integrat pe Strada Viorelelor din cartierul KM 5, în scopul igienizării și menținerii menținerii curățeniei zonei, depistarea persoanelor care locuiesc în zona și nu dețin forme legale ori care cresc animale, precum și pentru verificarea legalității construcțiilor. Aici, s-au aplicat un număr de 13 sancțiuni contravenționale  – amenzi pentru desfășurarea de activități casnice pe domeniul public – spălarea de covoare, aruncarea gunoaielor în alte locuri decât cele special amenajate, nemenținerea unei permanente stări de curățenie de jur împrejurul imobilelor deținute. Valoarea totală a sancțiunilor a ajuns la suma de 5.200 lei. Lucrătorii SC Polaris M Holding SRL s-au ocupat de igienizarea zonei. În plus, au fost încheiate 14 note de constatare pentru executarea de construcții fără autorizație pe domeniul public al municipiului Constanța

La aceiași dată, polițiștii localu care au patrulat în zona cuprinsă în perimetrul dintre Strada Unirii, Strada Zorelelor, Strada Viorelelor, Strada Mircea cel Bătrân, Strada Nicolae Titulescu, Aleea Umanității, Bulevardul I.C Brătianu, Strada Cincinat Pavelescu, Strada Dispensarului, Strada Fântânelor, Zona Peninsulară precum și în parcurile constănțene au aplicat 30 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.200 lei.

În cursul zilei de joi 26 aprilie, polițiștii locali au aplicat 195 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 43.060 lei pentru încălcarea normelor legale în vigoare. Dintre acestea, 58 de sancțiuni au fost aplicate pentru opriri și staţionări neregulamentare pe principalele artere și bulevarde din municipiul Constanța. Și ziua de 27 aprilie a fost bogată în sancțiuni aplicate șoferilor care au ales să parcheze pe partea carosabilă a principalelor artere din municipiu. Mai exact, s-au aplicat 42 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor O.U.G nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, totalul neregulilor constatate fiind în număr de 137, în valoare totală de 22.575 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*