FOTO Pasionații de astronomie au înfruntat gerul pentru a vedea planetele aliniate

Vizitatori la Observatorul Astronomic din Constanța
Vizitatori la Observatorul Astronomic din Constanța

Fiecare sfârșit de săptămână, de acum până pe 20 februarie 2016, aduce la Observatorul Astronomic din Constanța ocazia pentru pasionați să admire planetele așa cum rar se întâmplă.

Coordonatorul Observatorului de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii îi invita ieri pe cei atrași de corpurile cerești la o sesiune foarte matinală. De la ora 5.45 a dimineții telescopul era pregătit să aducă mai aproape planetele.

Nici nu a fost nevoie de informații suplimentare pentru că Observatorul Astronomic din Constanța (zona Delfinariu) a fost luat cu asalt de vizitatori. Ei au înfruntat gerul pentru câteva zeci de minute și au văzut planetele aliniate. Satelitul natural al Pământului, Luna plină a fost atracția principală, dar ea a fost urmată de Jupitr, Marte, Saturn și Venus.

Cele 13 grade Celsius cu minus au făcut ca telescopul să înghețe, dar imaginile surprinse de vizitatorii Observatorului Astronomic au fost unice.

Specialiștii spun că până pe 20 februarie constănțenii au ocazia să vadă mai multe planete. Poziția pământului asigură vizibilitate mai mare. Cei interesați să participe la asemenea evenimente de weekend, până pe 20 februarie pot să discute cu coordonatorul Observatorului Astronomic Constanța, Ștefan Costache, la telefon 0766.436.310. Intrarea este liberă.

Telescopul înghețat de la Observatorul Astronomic din Constanța
Telescopul înghețat de la Observatorul Astronomic din Constanța

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*