FOTO Monografia mânăstirilor din Dobrogea, în imagini

Volumul "Mânăstiri"
Volumul "Mânăstiri"

Catedrala Arhiepiscopală “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a fost gazda unei lansări de carte în premieră. Monografia „Arhiepiscopia Tomisului la început de secol XXI – Mânăstiri” a apărut chiar cu ocazia împlinirii a 60 de ani de viață a Arhiepiscopului Tomisului, Înaltpreasfințitul Teodosie.

Volumul conține date privind istoricul, profilul, activitățile și datele de contact ale celor 33 de mânăstiri din cuprinsul eparhiei tomitane, precum și ale Palatului Arhiepiscopal din Constanța, însoțite de o bogată ilustrație. Primele două capitole creionează un scurt istoric al eparhiei și o scurtă biografie a actualului Arhipăstor.

“Lucrarea subliniază revenirea monahismului dobrogean la stadiul dezvoltării sale de acum 1400 de ani, evoluție punctată și de către părintele Arsenie Papacioc cu 15 ani în urmă, la venirea în Dobrogea a Înaltpreasfințitului Teodosie, în cuvintele profetice: „Înaltpreasfinția Voastră, monahismul dobrogean vă așteaptă de două mii de ani”, a declarat Arhidiaconul Conf. Univ. Dr. Bogdan-Florin Chiriluță, cel care a coordonat lucrarea.

Teologul Ionuț Druche, Directorul Editurii Arhiepiscopiei Tomisului, redactorii Valentin Vădănoiu și Georgeta Stan și Arhimandrit Paisie Fantaziu sunt cei care au redactat și făcut consilierea pentru acest volum.

Monografia este prima lucrare dintr-o serie de șapte volume dedicate Arhiepiscopiei Tomisului. Următoarele șase vor conține date despre bisericile de mir din cele șase protoierii ale eparhiei. Volumul poate fi găsit la magazinul „Sf. Ierarh Nicolae” al arhiepiscopiei și la pangarul Catedralei Arhiepiscopale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*