FOTO Misiune aeriană spectaculoasă deasupra României. Un Bombardier american de tip B-52 Stratofortress a fost alimentat în zbor de o altă aeronavă

Un avion B-52 Stratofortress este alimentat în zbor deasupra României. FOTO Senior Airman Benjamin Cooper
Un avion B-52 Stratofortress este alimentat în zbor deasupra României. FOTO Senior Airman Benjamin Cooper

Militarii americani fac exerciții de mare finețe în Europa. Unul dintre acestea a avut loc la începutul acestei săptămâni chiar deasupra României.

Aplicația desfășurată de US Air Force a avut loc pe 18 martie. Mai multe aeronave americane de mari dimensiuni au plecat de pe baza aeriană britanică de la Fairford către diferite zone ale continentului. Unele au ajuns deasupra mării Norvegiei, altele în Estonia și deasupra Mării Baltice și o altă aeronavă în Grecia și pe Marea Mediterană.

Zborurile au avut drept scop, pe de o parte, famliarizarea militarilor cu aceste zone, iar pe de alta parte, un mesaj de suport pentru aliații americani din Europa.

Reprezentanții US Airforce susțin astfel de teste în mod regulat pentru a evalua gradul de reacție al militarilor pentru eventuale misiuni reale.

Aeronava care a ajuns în România, un B-52 este parte din așa-numita “Bomber Task Force” plecată din baza aeriană Barksdale, Louisiana, Statele Unite. Aparatul de zbor a sosit în Europa în noaptea de 14 spre 15 martie.

Misiunile americane sunt menite să ducă la bun sfârșit o serie de teste în care sunt implicați piloții și personalul auxiliar pentru pregătirea lor în caz de potențiale crize în orice parte a lumii.

La plecarea din Marea Britanie, Căpitanul de aviație Zach Overbey, comandantul unității de aviație 351 s-a ocupat de inspecția aeronavei KC-135 Stratotanker. Personalul de zbor trece prin mai multe proceduri pentru a menține un standard ridicat de siguranță al misiunilor. Aeronava KC-135 a avut drept rol alimentarea în zbor a unui avion B-52 Stratofortress.

Operațiunea de alimentare în zbor care a avut loc deasupra României a fost coordonată de pilotul senior Derek Peifer. El a comunicat în tot acest timp cu piloții aeronavei B-52 pentru un exercițiu rapid, eficient și desfășurat în siguranță.

Aeronava B-52 Stratofortress poate să transporte până la 32 tone de armament și să străbată peste 14.000 km înainte să aibă nevoie de realimentare. Ea are 48,5m lungime și distanța de la un vârf de aripă la celălalt este de 56.4m. Viteza maximă de deplasare poate ajunge la 1047 km/h.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*