FOTO Mihai Eminescu a fost omagiat la Cumpăna

Eminescu a fost comemorat la Cumpăna în prezența autorităților locale, elevi și părinți. FOTO Primăria Cumpăna

Pe 15 ianuarie, în incinta Casei de Cultura din Cumpăna, sub titlul „Dor de Eminescu”, Consiliul Local al comunei Cumpăna în colaborare cu Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” au deschis programul activităţilor culturale ale anului 2019, cu omagierea marelui poet national Mihai Eminescu.

În cadrul evenimentului, elevii claselor a III-a, a IV-a si a VII-a, din cadrul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, sub îndrumarea doamnelor profesor : Toma Nicoleta, Mangiurea Luminita, Tanase Anca si Voinea Petrica, l-au omagiat pe marele poet naţional prin momente literar-artistice care au cuprins recitări de poezii, eseuri, reconstituirea atmosferei basmelor şi poeziilor lui Eminescu, precum şi printr-o expoziţie de desene pe teme eminesciene.

Fosta eleva a Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, Cristiana Rodica Marin, eleva acum in clasa a X-a la Liceul de Arta „Regina Maria” din Constanta, a prezentat in cadrul acestei manifestări ultima sa lucrare. Este vorba de o pictura acrilica cel reprezintă pe poetul national Mihai Eminescu.

Pe scena au mai evoluat grupul vocal instrumental „Folk Trotter” si elevele școlii de balet „Nicolae Spirescu”.
Spectacolul s-a încheiat cu un flash mob, având ca tema „Invitație la lectura”

La eveniment au participat: doamna primar ec. Mariana Gâju, dl. Ştefan Pleşoianu – șef serviciu comunicare a colecțiilor în cadrul Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman” Constanţa, domnul viceprimar Neagu Florin, directorul liceului din Cumpăna, prof. Nuțu Monica Oana, părinți, cadre didactice, consilieri locali.

„Dacă poporul român ar dispărea şi ar rămâne o singură carte a lui Eminescu, o să se ştie cine a fost neamul ăsta. Conştiinţa românească se trage toată din Eminescu. A început prin a fi sufleorul Teatrului Naţional şi a terminat prin a fi sufleorul conştiinţei naţionale” – Mircea Eliade

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*