FOTO Mihai Eminescu a fost omagiat la Cumpăna

Eminescu a fost comemorat la Cumpăna în prezența autorităților locale, elevi și părinți. FOTO Primăria Cumpăna

Pe 15 ianuarie, în incinta Casei de Cultura din Cumpăna, sub titlul „Dor de Eminescu”, Consiliul Local al comunei Cumpăna în colaborare cu Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” au deschis programul activităţilor culturale ale anului 2019, cu omagierea marelui poet national Mihai Eminescu.

În cadrul evenimentului, elevii claselor a III-a, a IV-a si a VII-a, din cadrul Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, sub îndrumarea doamnelor profesor : Toma Nicoleta, Mangiurea Luminita, Tanase Anca si Voinea Petrica, l-au omagiat pe marele poet naţional prin momente literar-artistice care au cuprins recitări de poezii, eseuri, reconstituirea atmosferei basmelor şi poeziilor lui Eminescu, precum şi printr-o expoziţie de desene pe teme eminesciene.

Fosta eleva a Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, Cristiana Rodica Marin, eleva acum in clasa a X-a la Liceul de Arta „Regina Maria” din Constanta, a prezentat in cadrul acestei manifestări ultima sa lucrare. Este vorba de o pictura acrilica cel reprezintă pe poetul national Mihai Eminescu.

Pe scena au mai evoluat grupul vocal instrumental „Folk Trotter” si elevele școlii de balet „Nicolae Spirescu”.
Spectacolul s-a încheiat cu un flash mob, având ca tema „Invitație la lectura”

La eveniment au participat: doamna primar ec. Mariana Gâju, dl. Ştefan Pleşoianu – șef serviciu comunicare a colecțiilor în cadrul Bibliotecii Judeţene „Ioan N. Roman” Constanţa, domnul viceprimar Neagu Florin, directorul liceului din Cumpăna, prof. Nuțu Monica Oana, părinți, cadre didactice, consilieri locali.

„Dacă poporul român ar dispărea şi ar rămâne o singură carte a lui Eminescu, o să se ştie cine a fost neamul ăsta. Conştiinţa românească se trage toată din Eminescu. A început prin a fi sufleorul Teatrului Naţional şi a terminat prin a fi sufleorul conştiinţei naţionale” – Mircea Eliade

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*