FOTO Mariana Gâju a cerut toleranță zero față de încălcarea normelor de conviețuire socială în Cumpăna

Situația din comuna Cumpăna a fost dezbătută public. FOTO Primăria Cumpăna

În urma unor situații de risc referitoare la ordinea și liniștea publică pe raza comunei Cumpăna, generate de persoanele ce locuiesc în zona „Derea” și cartierul „Dealul Spirii”, în special cetățeni de etnie rromă, care prin comportamentul lor ilicit și antisocial determină existența unei stări de neliniște și disconfort în rândul cetățenilor, a fost impusă de către primarul comunei, Mariana Gâju, convocarea unei ședințe publice în data de 5 iulie, în Sala mare a Căminului Cultural.

La această dezbatere au participat peste 100 de cetățeni de etnie rromă, locuitori ai comunei Cumpăna, alături de reprezentanți ai autorităților publice locale și 10 dintre cei 17 consilieri locali. De asemenea au fost prezenți șeful Secției 1 Poliție Rurală Constanța, cms. sef Dragomirescu Ovidiu, șeful Postului de Poliție Cumpăna, ag. sef pr. Albu Marius, seful S.V.S.U. Cumpăna, Marin Paul, lucrători ai Poliției Locale Cumpăna.

Au fost prezentate principalele probleme pe care le creează cetățenii de etnie rromă: petrecerile organizate în cartierul Dealul Spirii unde se difuzează muzica la volum maxim până la ore târzii, arderea cauciucurilor, atât pe timpul zilei, dar mai ales noaptea, deșeurile aruncate de cetățenii care locuiesc în zona Derelei, situația cailor nesupravegheați, încălcarea regulilor de circulație a atelajelor pe raza localității, nesupravegherea copiilor care astfel ajung sa săvârșească fapte de natură contravențională sau chiar penală.

Reprezentanții administrației publice locale au prezentat date concrete referitoare la situația amenzilor emise de poliția locală și națională la nivelul Primăriei Cumpăna, precum și numărul dosarelor ce au fost întocmite persoanelor aflate în această situație, pentru a efectua muncă în folosul comunității.

În mod concret, având în vedere ultimele evenimente, primarul comunei Cumpăna a solicitat organelor de poliție națională și locală, toleranță zero cu privire la orice încălcări ale normelor de conviețuire socială.

În sensul celor prezentate anterior, administrația publică locală, de-a lungul anilor a întreprins o serie de activități de integrare a rromilor în comunitate, prin oferire de locuri de munca, unui număr de 32 persoane – S.C. Salubrizare și Gospodărie Cumpăna, construirea a opt locuințe prin programul PHARE, atragerea și integrarea copiilor rromi în sistemul de învățământ, cursuri pentru cei neșcolarizați – „A doua șansă”, educație igienico – sanitara, etc., urmând și în continuare să acționeze în vederea lărgirii accesului la educație și la locuri de munca.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*