FOTO Manifestări de Ziua Națională, la Cumpăna

Ziua Națională a României, marcată la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

La împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, Primăria si Consiliul Local Cumpăna, reprezentate legal de primarul Mariana Gâju au organizat o serie de manifestări menite a reliefa însemnătatea acestui moment istoric.

Cu mic, cu mare, cumpănenii au ieşit din case şi au mers la monumentul “Memorialul Eroilor”, acolo unde, cu steaguri în mâini, au salutat militarii si autorităţile locale.
În cinstea Zilei Naţionale, la Cumpăna au defilat militari ai subunităţii din cadrul UM 01737 Topraisar.

Intonarea imnului de stat al României de către Fanfara RAJA împreună cu Corala Armonia, aparţinând Arhiepiscopiei Tomisului, a dat startul activităților.
Monumentul „Memorialul Eroilor” a fost dezvelit de către primarul comunei Mariana Gâju împreună cu Omul Centenar, veteranul de război Ion Ceapa 102 ani

După acest moment solemn, Înalt Prea-Sfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului însoţit de un sobor de preoţi si diaconi au oficiat o slujba de sfintire a monumentului „Memorialul Eroilor”, amplasat în comuna Cumpăna, Strada Șoseaua Constanței nr. 2 B.

“Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care ne-am născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu exista iubire de țară. Acum 100 de ani românii au trăit emoția reîntregirii. De atunci, 1 Decembrie reprezintă idealul nostru ca națiune de a fi liberi și uniți într-o Românie demnă și prosperă.
Românilor, din țară și de pretutindeni, le doresc multă sănătate, succes în ceea ce și-au propus să realizeze și, măcar la ceas de sărbătoare, să-și aducă aminte de valorile naționale consacrate de-a lungul tumultoasei noastre istorii și de cei care s-au jertfit pentru țară. Să fim mai buni unii cu ceilalţi, să ne iubim cu adevărat țara, și cel mai important, să o apărăm pentru că este patria noastră! 
La mulți ani, patria noastră, România!
La mulți ani, dragi români!” a transmis celor prezenţi primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

În incinta Casei de Cultură din localitate a avut loc un spectacol tematic susținut de prescolarii celor două grădinițe din localitate, elevi ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” și membrii ansamblul folcloric „Boboceii Cumpenei”.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*