FOTO La Cumpăna s-a semnat înfrățirea cu comuna Mahala din Ucraina

Ceremonie semnare acord înfrățire primarul comunei Cumpăna, Mariana Gaju și Elena Nandris primarul comunei Mahala Raionul Noua Suliță (1)

În cadrul ședinței de îndată a Consiliului Local Cumpăna, desfășurată în data de 25 iulie, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gaju și Elena Nandris primarul comunei Mahala Raionul Noua Suliță, Regiunea Cernăuți, Ucraina, au semnat înțelegerea de cooperare între cele două localități.

Protocolul are că scop dezvoltarea colaborării dintre cele două administrații locale, instituțiile publice și de cultură și organizarea de schimburi de experiență în domeniile învățământ, turism, sport, activități sociale, economice și de mediu.

Comuna Mahala este un sat resedintă de comună în raionul Noua Sulită din regiunea Cernăuti (Ucraina) și are peste 7.000 de locuitori preponderent români

În perioadă 24 și 25 iulie 2017 membrii delegației au vizitat comuna, iar doamnă Mariana Gaju, primarul din Cumpăna, le-a prezentat oaspeților investițiile derulate în ultima perioadă. De-a lungul timpului, administrația locală din comuna noastră a acordat o atenție deosebită colaborării și înfrățirii cu alte comune, organizații sau asociații, din țara și din străinătate.

La evenimentul desfășurat în sala mare a Casei de Cultură din Cumpăna alături de membrii Consiliului Local Cumpănă au mai participat: domnul Ion Moiceanu, profesor de istorie, redactor șef al Revistei “ Agora”, domnul Dorin Popescu, lector universitar doctor – Universitatea “ Andrei Saguna”, domnul Cezar Pânzaru, președinte Asociația “ Pro Basarabia” și domnul Octavian Mândruța, Consiliul Național al Asociației Culturale “ Pro Basarabia și Bucovina”, domnul Ion Dan Voicu, doamna director al Liceului „Nicolae Dumitrescu”, Nutu Monica, funcționari publici dar și locuitori ai comunei Cumpănă.

Din delegația condusă de către doamna primar Elena Nandris au mai făcut parte: domnul Nicolae Gostiuc, consilier local și președinte al Societății pentru Cultură Română, doamnă Iulia Todorean, regizor la Televiziunea Locală, domnul Vasile Tarateanu, scriitor, om de cultură, președintele Asociației CASĂ LIMBII ROMÂNE, domnul Ilie Caulea , directorul Casei de Cultură din Mahala, doamnă Marină Gostiuc , secretar Societatea pentru Cultură Română.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*