FOTO Jandarmii IJJ Constanța s-au implicat în programul „Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”

Jandarmii au fost vizitați de către elevii constănțeni. FOTO IJJ Constanța

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanţa a organizat și în acest an diverse activități dedicate elevilor și cadrelor didactice, în contextul programului ‘Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!“.

În perioada 20-29 martie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a fost gazda a peste 250 de cadre didactice, părinţi, elevi şi preşcolari din cadrul Şcolii Gimnaziale nr.28 „Dan Barbilian”, Școlii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir”, Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil” Năvodari, precum şi Grădiniţei „Chip şi Dale” din municipiul Constanţa.

Oaspeții noștri s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română, iar într-un cadru interactiv li s-au oferit răspunsuri la întrebările ce au fost adresate cu privire la istoricul, atribuţiile și misiunile specifice Jandarmeriei.

De asemenea, micuții au vizitat Sala Tradițiilor amenajată la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, Capela Jandarmeriei Constanţa şi au urmărit un film de prezentare a instituției.

În cadrul vizitei, reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au subliniat necesitatea adoptării de către elevi a unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenţei, dar au pus accent şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.

La finalul activităților jandarmii constănţeni i-au încântat pe micuţi cu o serie de exerciţii demonstrative de autoapărare, arte marţiale, exerciţii de dresaj canin şi prezentarea tehnicii din dotare. Totodată, copiii au fost premiaţi cu diploma „Prietenul Jandarmilor”, iar unii dintre aceştia și-au exprimat dorința de a deveni jandarmi atunci când vor fi mari.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*