FOTO VIDEO Incendiu puternic la bodrul navei Maersk Honam. Patru marinari sunt dați dispăruți. Un român face parte din echipaj

Una dintre cele mai mari și mai moderne nave port container, Maersk Honam a luat foc. FOTO SLN

Patru navigatori sunt dați dispăruți , iar alți 23 au fost salvați de la bordul uneia dintre cele mai mari și mai moderne nave port container, Maersk Honam. Din echipaj face parte și un marinar român, care, potrivit reprezentanților SLN, este în afara oricărui pericol.

În cursul zilei de 6 martie ora 15:20 GMT, un incendiul a izbucnit de la una dintre magaziile navei de pe puntea de încărcare. Nava port container Maersk Honam navigă sub pavilion Singapore și este una dintre cele mai mari și mai moderne nave de acest tip. Incidentul s-a produs în Marea Arabiei la aproximativ 900 de mile marine de Salalah, statul Oman, în timp ce se îndrepta spre Panama.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a aflat în exclusivitate că navigatorul român care face parte din echipaj este printre cei salvați și se află în afara oricărui pericol.

În anul 2007 o altă navă a aceleiași companii, Emma Maersk.

UPDATE:

Potrivit reprezentanților SLN, un navigator de naționalitate thailandeza, unul dintre cei 23 salvați, a decedat după ce starea lui de sănătate s-a deteriorat. Ceilalți 22 de navigatori au fost preluați de nava port container ALS Ceres și se îndreaptă către portul Colombo (Lk). Incendiul este încă activ la navă.

UPDATE h 16.00:

Vremea este bună și nava se deplasează ușor în derivă către sud. Instalațiile electrice funcționează, ceea ce se dovedește a fi adevarat pentru că AIS încă dă date despre poziția navei. Suprastructura navei nu este afectata și marea parte a navei era încă intactă la ora 07:00 UTC. Trei alte nave port container sunt în imediata apropiere, dar deocamdată nu au sosit navele de salvare. Dacă focul nu se va extinde către pupa, iar corpul navei va rămâne intact, sunt șanse mari ca nava să fie remorcată spre zona de coastă și salvată.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

2 Comments

  1. Alo, terminati cu dezinformarile! Sunt comandat pe Emma Maersk din 2014, si aceasta nava nu a luat foc anul trecut! Cu stima!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*