FOTO În prag de sărbători, angajații GSP au ieșit iar să protesteze, sperând că își vor primi banii restanți

Angajți și fost angajați au protestat iar în fața GSP. FOTO CTnew.ro

Angajații Grup Servicii Petroliere – GSP nu și-au mai primit banii reprezentând salariile de mai bine de un an de zile. Între timp, o parte au renunțat și au plecat, dar cei mai în vârstă care nu mai au șanse să fie angajați la alte firme, au rămas pe loc, sperând că într-un final își vor recupera banii.

Protestul a început în dimineața de 21 decembrie, la ora 10.30, în fața companiei fiind prezenți în total aproximativ 65 de persoane, printre ei fiind navigatori, angajați ( sau foști angajați ) ai platformelor petroliere dar și office Corona Crewing ce aparține tot de GSP. Printre protestatari au fost tineri, bătrâni, o parte dintre aceștia venind chiar și cu copiii lor, ba chiar și o mamă ce nu a primit nici măcar salariul pentru concediu medical pre-natal cum este obligatoriu prin lege.

Protestatarii spun că în încercarea de a opri protestul, cu o zi înainte de acesta, pe 20 decembrie,  s-au băgat în conturile unora dintre angajați anumite sume din re-eșalonările semnate de peste un an. Astfel, conducerea GSP a reușit reducerea numărului de protestatari care inițial și-au anunțat prezența. S-a întocmit o listă cu cei prezenți care a fost transmisă la unul din directori, apoi oamenii au fost invitați la negocieri în sediul GSP. Oamenii au obținut de la conducere o nouă promisiune: la ultimul protest  li s-a spus că vor primi toate re-eșalonările, iar la protestul de joi, că vor primi o rată în decurs de o oră și jumătate, timp necesar pentru a se efectua tranzacțiile bancare.

Oamenii nu au avut încredere și au ieșit afară să protesteze până vor primi dovada că s-a făcut plata. Aceasta întârzia însă să apară și drept urmare, protestatarii au bătut iar la ușa conducerii GSP și s-a făcut o nouă listă. Ulterior, acestora au început să le intre în cont câte o parte din bani. Despre restul banilor li s-a transmis că GSP are proiecte în desfășurare și că până pe 20 ianuarie 2018 vor intra restul de bani. Oamenii nu știu dacă plata s-a făcut doar către cei prezenți la protest sau dacă și cei care nu au putut fi prezenți la protest, fiind pe vapoare/platforme.

Protestul s-a sfârșit în jurul orei 16.00, fără incidente. Angajații Grup Servicii Petroliere au anunțat un nou protest pe 21 ianuarie 2018.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*