FOTO Gândacii din Spitalul de Urgență Constanța, din nou vedete. Șefa Anesteziei de la Spitalul Universitar București reclamă condițiile de aici

Secția de Gastroenterologia a Spitalului Județean Constanța. FOTO Facebook
Secția de Gastroenterologia a Spitalului Județean Constanța. FOTO Facebook

Nu este prima dată când conducerea Spitalul de Urgență Constanța este criticată pentru felul în care arată unitatea medicală, dar atunci când acuzele vin de la un medic respectat, este și mai grav.

De această dată, gândacii au ajuns pe Internet la inițiativa Conferențiarului Doctor Elena Copaciu, medic șef la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Universitar de Urgență București.

Dr. Elena Copaciu a terminat Liceul Mircea cel Bătrân din Constanța și și-a făcut stagiatura la Spitalul Județean Constanța înainte de 1989. Cei care o cunosc știu și faptul că are o activitate științifică de necontestat dar și o experiență de muncă foarte bogată.

Recent, dr. Copaciu a vizitat secția de Gastroenterologie a Spitalului Județean de Urgență Constanța (Clinica Medicină Internă). Imaginile surprinse acolo îți întorc stomacul pe dos: gândacii umblă pe pereții holului și prin saloane, pereții sunt scorojiți, podeaua nu mai are linoleum, iar varul nu mai este deloc alb în timp ce bucăți de gresie stau să cadă.

“Într-un Spital Clinic Județean de Urgență. Sîmbătă seara. Poți sa ai ipocrizia să îi inveți medicina pe studenți într-o astfel de ambianță? Să spui ca ai infecții nosocomiale 0? S-ar interna vreun manager sau medic în salonul din imagine? Aici vin oamenii să își caute sanatatea?! Ați accepta ca o persoană apropiată să își încheie viața traită cu demnitate într-un astfel de “decor”? Spunem ca “sistemul” e de vina și ne facem ca nu vedem?”, a comentat dr. Elena Copaciu.

Medicul le răspunde celor care observă faptul că există totuși tâmplărie PVC: “modernizarea a trecut, gândacii au ramas. Sanepid-ul nu are nicio problemă cu autorizația sanitară de funcționare”.

Dr. Elena Copaciu este de părere că așa ceva nu trebuie tolerat. “Nu am făcut medicina ca să fim obligați să ne tratăm bolnavii în spitale care nu respectă nici drepturile pacientului, nici siguranța în muncă!”

Imaginile au fost preluate și de jurnalistul Dorin Chioțea de la Realitatea TV: “Secția de Gastroenterologie a Spitalului Județean Constanța. În opinia unora, al doilea din țară după Fundeni. Gândaci la antreu, cazare de cinci stele, vomă asigurată full-time!”, comentează jurnalistul.

Conducerea spitalului: “Toate secțiile sunt igienizate și controlate epidemiologic”

Așa cum era firesc, am trimis aceste imagini și managerului Spitalului de Urgență Constanța, Dănuț Căpățână și am solicitat o reacție oficială. Acesta spune că urmează să reabiliteze și celelalte secții din spital pentru că nu poate lucra la toate în acelați timp.

“Există un plan care este foarte coerent și reabilităm secțiile care au cea mai mare adresabilitate. De luni începem reabilitarea maternității. De asemenea, nu putem reabilita toate secțiile odată pentru că nu avem unde să mutăm secțiile care sunt în lucru și implicit pacienții. Nu renovăm cu pacienții în saloane. Vă rog să nu confundați faptul că o secție este nerenovată cu faptul că este murdară. Toate secțiile sunt igienizate și controlate epidemiologic”, a declarat Dănuț Căpățână pentru Constanța NEWS.

Managerul unității medicale a mai precizat că Secțiile Medicală 1 și 2 (din care face parte și Compartimentul de Gastroenterologie) vor intra în reparație capitală în 2017.

“Deocamdată facem maternitatea, am terminat pediatria toată și urmează neurologia. Am renovat foarte multe secții și vă invit să le vedeți și să stați de vorbă cu pacienții”, a încheiat Dănuț Căpățână declarația pentru Constanța NEWS.

Cea mai recentă secție renovată a fost “Chirurgie 1”. Este prima reabilitare în cei 47 ani de existență a secției. Acolo au fost investite 10 milioane de lei, iar jumătate din acești bani provin din fondurile alocate de Consiliul Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*