FOTO Luceafărul poeziei românești, celebrat la Cumpăna. Personalități ale culturii constănțene au asistat la un spectacol oferit de micii artiști ai comunei

Eminescu a fost celebrat la Cumpăna. FOTO Primăria Cumpăna

Primăria şi Consiliul Local al comunei Cumpăna, județul Constanța, în colaborare cu Liceul Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna, au celebrat pe 15 ianuarie, 170 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești şi zece ani de la marcarea „Zilei Culturii Naționale”.

Spectacolul a fost oferit de elevii liceului tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna – pregătiți de profesoara Daniela Constantinescu.
Un grup de 10 copii acompaniați la pian de Ioana Grigoraș, elevă în clasa a 6-a D, au interpretat poezii mai puțin cunoscute publicului larg, fragmente din scrisorile lui Eminescu pentru Veronica Micle, precum și din corespondența dintre poetul Ion Creangă și Eminescu.

Pe scenă au mai evoluat grupul vocal instrumental „Folk Trotter”, precum şi balerinele Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu” Cumpăna.
Fosta elevă a Lieului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”, Cristiana-Rodica Marin, elevă acum în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Regina Maria” din Constanța, a prezentat în cadrul acestei manifestări ultima sa lucrare. Este vorba de o pictură acrilică ce-l reprezintă pe poetul național Mihai Eminescu.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment a avut loc lansarea de carte a domnului profesor Ion I. Moiceanu „Personalităţi marcante şi evenimente memorabile din istoria adevărată a poporului român”.

Au fost prezenți

  • Daniela Vlădescu – Director General al Teatrului National de Operă şi Balet „Oleg Danovski” Constanţa,
  • Ștefan Pleșoianu – biblioteca județeana „I. N. Roman”- Constanța
  • Tudor Costache – director revista Agora
  • Lascu Stoica – profesor universitar
  • Ion Dan Voicu – realizator emisiuni radio

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*