FOTO Decebal Făgădău a făcut valuri la meciul de baseball România vs. SUA

Entuziasmat, Decebal Făgădău a făcut valuri. FOTO Cătălin SCHIPOR

Meciul amical de baseball dintre echipa României și cea a SUA, formată din soldați americani din baza de la Mihail Kogălniceanu a adus pe modestul teren de fotbal – Portul, o mulțime de personalități.

Cea de-a doua ediție a Cupei „Jackie Robinson“ la baseball s-a încheiat ca și în 2017, cu victoria echipei gazdă, scorul fiind și el identic: 7 – 2. Anul acesta, lovitura de început a fost dată de Gheorghe Hagi.

În tribuna oficială, s-au aflat Ioana Bran – ministrul Tineretului și Sportului, ambasadorul S.U.A. în România – E.S. Hans Klemm, președintele Federației de Baseball și Softball, Andrei Mirescu și edilul Constanței, Decebal Făgădău.

Acesta din urmă s-a lăsat prins de entuziasmul susținătorilor americani încât a făcut valuri alături de ei, chiar dacă a păstrat o ținută sobră chiar și pentru acest eveniment – costum și cămașă.

Meciul a celebrat 71 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, legendarul Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. Jackie Robinson a debutat pentru echipa Brooklyn Dodgers în 1947. A fost remarcat ca un jucător cu calităţi excepţionale și a activat în cadrul ligii americane de baseball (Major League Baseball), purtând numărul 42. Ulterior acest număr a fost retras, nicio echipă din Major League nemaialocând acest număr, în semn de respect. Jackie Robinson a devenit un nume de referinţă pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar şi pentru promovarea diversităţii şi toleranţei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*