FOTO Copiii din centrele de plasament din Constanța au fost actori pe scena Casei de Cultură

100 de copii și tineri protejați în centrele de plasament ale DGASPC au susținut un spectacol de Crăciun. FOTO DGASPC Constanța

Două personaje fantastice îndrăgite de copii au adus Magia Crăciunului pe scena Casei de Cultură din Constanța. Harry Potter și Elsa, prințesa Regatului de Gheață au reînviat basmele și legendele de sărbători și le-au adus în fața unui public numeros.

Peste 700 de spectatori i-au aplaudat la scenă deschisă pe cei care s-au transformat timp de două ore în artiști veritabili. Este vorba despre 100 de copii și tineri protejați în centrele de plasament aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța extrem de talentați care au recitat, au cântat, au dansat și au jucat în diferite scenete ce au luat viață cu ajutorul vrăjilor făcute de Harry Potter. Toate aceste „vrăji“ l-au adus pe Moș Crăciun în carne și oase!

Printre artiști s-a aflat și Denisa de aproximativ cinci ani. A jucat rolul unui fulg de nea și a dansat pe scenă alături de prietenele și colegele ei de grădiniță.
Copiii și tinerii s-au pregătit intens pentru ca acest spectacol devenit o tradiție să fie impecabil și au dat dovadă că sunt adevărați profesioniști.

„Vreau să îi mulțumesc domnului director și întregii conduceri a DGASPC, profesorilor, învățătorilor, educatorilor pentru munca pe care o depuneți. Vreau să vă mulțumesc pentru că, fără dumneavoastră nu am putea realiza tot ceea ce facem acum. Eu vă doresc sărbători fericite, liniște sufletească. La mulți ani și sănătate multă, copii“, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu.

„Scopul acestui spectacol este acela de a încheia un an bun cu rezultate frumoase obținute atât de noi dar în special de copiii și adulții protejați în centrele DGASPC“, a declarat Petre Dinică, directorul general al DGASPC Constanța.

Anul acesta, trupa ARCA, formată din copii din diferite centre de plasament, pregătiți de Dan Cojocaru, a participat la un festival dedicat copiilor susținut în Turcia și care a avut două spectacole la sediul Ambasadei României din Finlanda.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*