FOTO Constanța, pregătită să înfrunte zăpada. Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu a prezentat noua flotă de mașini de deszăpezire a RAJDP Constanța

Utilajele RAJDP Constanța sunt pregătite pentru iarnă. FOTO CJ Constanța

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, alături de Lucian Lungoci, administratorul special al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, au prezentat raportul pentru anul 2019 al acestei companii, precum și stadiul pregătirilor pentru sezonul rece.

În anul 2019, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a reabilitat 135,5 km de drumuri județene. Astfel, din anul 2016 și până în prezent au fost modernizați aproximativ 360 de km de drumuri județene, din totalul de 680 de km. Menționăm că în anul 2016, din totalul infrastructurii rutiere județene erau asfaltați conform normelor de siguranță rutieră doar 105 km. Pentru anul 2020, Consiliul Județean Constanța urmează să reabiliteze, pe fonduri europene, încă 105 km de drumuri. De asemenea, diferența de aproximativ 120 de km, din totalul de 680 km, urmează a fi reabilitați prin programul de lucrări al Regiei, anul următor.

„În 2016 când am preluat regia, aceasta se afla în pragul falimentului. În scurt timp, nu doar că am reușit să o punem pe linia de plutire, ba chiar am reușit să o dezvoltăm și să o rentabilizăm, astfel încât să aibă profit. Ne-am dorit ca Sud-Estul țării să aibă cele mai bune drumuri județene. Până în acest moment au fost turnați 360 km de covor asfaltic, iar până la finalul anului 2020, atât din fonduri europene, cât și din bugetul local, ne-am propus să finalizăm de asfaltat tot ceea ce am promis la începutul mandatului”, a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

În ceea ce privește pregătirile pentru sezonul rece, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța a achiziționat, din fonduri alocate de către Consiliul Județean Constanța, un număr de 10 autobasculante, dotate cu lamă și sărăriță. Această investiție s-a ridicat la aproximativ 6 milioane de lei fără TVA. De asemenea, Regia a achiziționat un stoc de aproximativ 14 mii de tone, de material antiderapant.

„În privința sezonului de iara suntem pregătiți să intervenim și dacă nu vor exista fenomene meteo extreme, sunt convins că niciun drum județean nu va fi închis și circulația se va putea desfășura în deplină siguranță”, a mai declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Pentru sezonul rece Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, va acționa cu 210 persoane, precum și 22 de autobasculante cu lamă și sărăriță, 6 autogredere, 6 unimoguri, 12 încărcătoare frontale, 2 buldozere, 2 șenilate, 6 freze de zăpadă și un buldoexcavator. De asemenea, regia va mai avea pregătite și 10 autoutilitare 4×4, pentru intervenții rapide.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*