FOTO Consiliul Director al Comunelor şi Regiunilor din Europa, desfășurat în Mamaia

Consiliul Director al Comunelor şi Regiunilor din Europa. FOTO Primăria Cumpăna

Asociaţia Comunelor din România (ACoR) şi Consiliul Comunelor şi Regiunilor din Europa(CCRE/CEMR) organizează pe parcursul a două zile, 11 și 12 iunie – Consiliul Director al Comunelor şi Regiunilor din Europa

Pe data de 11 iunie,  a avut loc la Mamaia,Consiliul Director al Comunelor şi Regiunilor din Europa(CCRE/CEMR). Evenimentul a fost organizat de CCRE/CEMR în parteneriat cuAsociaţia Comunelor din România (ACoR), în prezenţa lui Karl-Heinz Lambertz, preşedintele Comitetului European al Regiunilor (CoR).

Cei peste 120 de participanţi – reprezentanţi ai asociaţiilor membre ale CEMR din toată Europa şi invitaţi ai administraţiei publice centrale şi locale – au dezbătut aspecte legate de: politicile CCRE/CEMR pentru următoarea perioadă de programare a Uniunii Europene, modalităţile de colaborare cu Comitetul European al Regiunilor, punctele de vedere ale autorităţilor locale din Europa privind iniţiativele şi legislaţia europeană.

În deschiderea evenimentului au fost prezenți viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice și Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța. Ambii au subliniat importanța evenimentului.

“Este o onoare pentru noi să vă avem alături în România şi mă bucur că împreună avem ocazia astăzi să identificăm soluţii pentru toţi cetăţenii Uniunii Europene, indiferent de localitatea, regiunea sau statul membru de provenienţă”, a afirmat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, în cadrul dezbaterii cu tema “30 de ani de la căderea Cortinei de fier: speranţe şi perspective asupra viitorului Europei”.

De asemenea, Mariana Gâju, care se află, pentru un al doilea mandat, în funcția de vice-președinte CCRE/CEMR a declarat că, în cadrul evenimentului, se va discuta și despre pașii pe care trebuie să-i facă România pentru binele cetățenilor săi, în contextul în care numărul de emigranți români către țările din Vestul Europei este mare.

“După noile alegeri pentru Parlamentul European trebuie să ne gândim si la noua programare a fondurilor comunitare, pentru că în urma ieșirii Marii Britanii din UE, asa cum ne vom aștepta, vor exista deficit și reduceri de fonduri la bugetul comunitar. Noi ne dorim să nu existe astfel de tăieri de fonduri și să fie susținută, în continuare, creșterea finanțării”,a transmis Stefano Bonaccini, președinte CCRE/CEMR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*